Dolar/TL, 26,82 seviyesinden islem görüyorSerhat Tutak

 Dolar/TL, 26,82 seviyesinden islem görüyorSerhat Tutak

ISTANBUL (AA) - Dolar/TL, güne yükselisle baslamasinin ardindan 26,8210 seviyelerinden islem görüyor.

Dün yükselis egiliminde bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanisinin yüzde 0,07 üzerinde 26,7790'dan tamamladi.

Dolar/TL, yeni güne de yükselisle baslamasinin ardindan saat 11.00 itibariyla önceki kapanisinin yüzde 0,2 üzerinde 26,8210'dan islem görüyor. Ayni dakikalarda avro/TL yüzde 0,3 artisla 28,7740'tan, sterlin/TL de yatay bir seyirle 33,6690'dan satiliyor.

Dün yüzde 0,6 artisla 104,7 seviyesinden günü tamamlayan dolar endeksi, su siralarda önceki kapanisina paralel 104,7 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, küresel piyasalarda, ABD'de artan hazine tahvili getirilerinin yani sira Rusya ve Suudi Arabistan'in gönüllü petrol üretim ve ihracat kesintisini yil sonuna kadar uzattigini açiklamasiyla negatif bir seyir izlendigini ifade ederek, bugün yurt içinde açiklanacak Orta Vadeli Plan'in (OVP) yatirimcilarin odaginda olacagini söyledi.

Dün en büyük petrol üreticilerinin arz kisitlamalariyla yükselisini artiran petrol fiyatlarinin, enflasyona iliskin endiseleri tekrardan alevlendirdigini kaydeden analistler, bu durumun para piyasalarindaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankasi'nin (Fed) gelecek dönem para politikalari üzerinde baski kurabilecegini kaydetti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin oldugunu, yurt disinda ise Avro Bölgesi'nde perakende satislar, ABD'de dis ticaret açigi, hizmet sektörü ve bilesik Satin Alma Yöneticileri (PMI) verilerinin yani sira Fed'in Bej Kitabi'nin takip edilecegini aktaran analistler, teknik açidan teknik açidan dolar endeksinde 104 ve 103'ün destek, 105 ve 106 seviyesinin direnç konumunda oldugunu kaydetti.