Bursa'da 26 milyon liralik telefonla dolandiricilik davasinda 6 sanik yargilaniyorElif Özlem Çelikler

Bursa'da 26 milyon liralik telefonla dolandiricilik davasinda 6 sanik yargilaniyorElif Özlem Çelikler

BURSA (AA) - Bursa'da, telefon dolandiriciligi yöntemiyle kendilerini MIT görevlisi olarak tanittiklari kisinin 400 bin avro ve 1979 Cumhuriyet altinini aldiklari iddiasiyla haklarinda dava açilan 6 tutuklu sanigin yargilanmasina devam edildi.

Bursa 14. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmada, haklarinda "kisinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarinin çalisani olarak tanitmasi veya bu kurumlarla iliskili oldugunu söylemesi suretiyle dolandiricilik" suçundan 10'ar yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilan saniklardan Abdulhakim L, Ahmet L, Ilyas D. ve Funda G. ile magdur Ahmet T.T. (77) ve taraf avukatlari hazir bulundu. Baska bir dolandiricilik dosyasindan tutuklu Mehmet S.G'nin Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla ifade verdigi durusmada, diger tutuklu sanik Mehmet Emin K. katilmadi.

Mahkeme heyetince iki kisinin tanik olarak dinlenildigi celsede söz verilen Ahmet T.T, sorusturmanin derinlestirilmesini talep etti.

Magdur oldugunu öne süren sanik Abdulhakim L, "Bakmakla yükümlü oldugum ailem vardi. Ailem afet bölgesindedir. Tahliyemi talep ederim." dedi.

Sanik Ahmet L. ise diger sanik Mehmet Emin K'yi suçlayarak, "Olay tarihinde kendisi beni aradi, ihale evraki oldugunu söyledi. Ben bu çantada para oldugunu bilseydim bankamatikten para çekip taksiciye vermezdim. Tahliyemi talep ediyorum." diye konustu.

Tanik olmasi gerektigini ve sadece soförlük yaptigini ileri süren Funda G. de tahliyesini istedi.

Mehmet S.G. de olayla baglantisi olmadigini iddia ederek, "Ailem afet bölgesindedir. Ben de çok magdurum. Bir önceki mahkemede de taksici dinlendiginde, beni tanimadigini beyan etmisti. Tahliyemi talep ederim." ifadesini kullandi.

Sanik Ilyas D. de tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu saniklardan Funda G'nin tahliyesine, diger 5 sanigin tutuklulugunun devamina ve mütalaa hazirlamak üzere dosyanin Cumhuriyet savcisina gönderilmesine karar vererek durusmayi erteledi.

- Olay

Nilüfer ilçesinde yasayan Ahmet T.T'yi geçen yil haziran ayinda telefonla arayan kisiler, kendilerini MIT görevlisi olarak tanitip kandirarak para ve altinlarini istemisti.

Ahmet T.T. ile telefonla iletisim kurmaya devam ederek operasyon yapildigini öne süren ve ayri tarihlerde güncel degeri 26 milyon lira civarinda olan 400 bin avro ile 1979 Cumhuriyet altinini elden teslim almisti.

Kardesinin uyarisi üzerine dolandirdigini fark eden Ahmet T.T'nin sikayeti dogrultusunda harekete geçen polis ekiplerinin düzenledigi operasyonda 6 kisi yakalanmisti.

Gözaltina alinan bu kisiler, çikarildiklari hakimlikçe tutuklanmisti.