ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Suudi Veliaht Prensi Bin Selman'la görüstüSerife Çetin

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Suudi Veliaht Prensi Bin Selman'la görüstüSerife Çetin

NEW YORK (AA) - ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, resmi ziyaret için bulundugu Cidde'de Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la bir araya geldi.

Disisleri Bakanligi Sözcüsü Matt Miller, konuya iliskin yaptigi yazili açiklamada, Blinken'in Prens bin Selman'a DEAS'la Mücadele Uluslararasi Koalisyonu'nun toplantisina ev sahipligi yaptigi için tesekkürlerini ilettigi aktarildi.

Açiklamada, ikilinin Yemen dahil Orta Dogu ve ötesinde istikrar, güvenlik ve refahi ilerletme konusunda ortak bagliliklarinin bulundugunu teyit ettigi bildirildi.

Blinken, "ikili iliskilerin insan haklari alanindaki ilerlemelerle daha da güçlenecegine" isaret ettigi kaydedilen açiklamada, ikilinin özellikle temiz enerji ve teknolojik alanlarda ekonomik isbirligini derinlestirmeyi görüstügü belirtildi.

Açiklamada, Disisleri Bakani Blinken'in Suudi Velihat Prensi bin Selman'a ülkesinin Sudan'dan ABD vatandaslarinin tahliyesi konusunda sagladigi destek ve diplomatik müzakerelerde yürütülen ortaklik için tesekkürlerini ilettigi kaydedildi.

- Blinken'dan Suudi Arabistan'a resmi ziyaret

ABD Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada Blinken'in, 6-8 Haziran tarihlerinde Suudi Arabistan'a resmi ziyaret düzenleyecegi, ikili iliskilerin yani sira bölgesel ve küresel konular, ekonomik ve güvenlik isbirligini görüsecegi aktarilmisti.

Blinken'in 7 Temmuz'da ABD ve Körfez Isbirligi Konseyi Toplantisi'na katilacagi, 8 Temmuz'da ise Suudi Arabistan Disisleri Bakani Faysal bin Ferhan'la birlikte DEAS'la Mücadele Uluslararasi Koalisyonu'nun toplantisina ev sahipligi yapacagi kaydedilmisti.

ABD'li bakanin ziyareti, ABD ve Suudi Arabistan öncülügünde Cidde'de Sudan için yürütülen müzakereler devam ederken gerçeklesiyor.