Brezilya Devlet Baskani Silva'dan irkçi hakarete ugrayan Vinicius'a destekSenhan Bolelli

Brezilya Devlet Baskani Silva'dan irkçi hakarete ugrayan Vinicius'a destekSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Brezilya Devlet Baskani Luiz Inacio Lula da Silva, Ispanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Valencia'ya karsi oynadiklari maçta tribünden gelen irkçi hakaretlere maruz kalan Real Madrid'deki Brezilyali futbolcu Vinicius'a destek verdi.

Lula da Silva, davetli olarak katildigi G7 Zirvesi'nde basina yaptigi açiklamada, Brezilya Milli Takimi'nin da futbolcusu olan Vinicius'un bu tip irkçiliga ugramasinin "adil olmadigini" söyledi.

"En iyi futbolculardan biri olmak üzere olan bir gencin bu tür bir saldiriya maruz kalmasi adil degil." diyen Lula da Silva, La Liga kurumunun ve FIFA'nin futbolda irkçiliga karsi daha ciddi önlemler almasini istedi.

Diger yandan dünkü Valencia maçinda yasananlardan sonra sosyal medya hesabinda yazili bir açiklama yapan Vinicius, "Sevdigim bir ülke olan Ispanya simdi irkçi bir ülke olarak taniniyor. Bir zamanlar Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano ve Messi'nin oynadigi lig olarak taninan La Liga simdi irkçilarin ligi." seklinde ifadeler kullandi.

La Liga'nin 35. haftasinda dün oynanan ve Valencia'nin Real Madrid'i 1-0 maglup ettigi maçin 71. dakikasinda Real Madrid'in Brezilyali futbolcusu Vinicius, Valencia tribünlerinden bir taraftarin kendisine irkçi hakaret ettigi gerekçesiyle oyunu durdurmustu.

Tribüne dogru giderek bir taraftari isaret eden Vinicius'un bu girisimi sonrasinda hakem Ricardo de Burgos Bengoetxea, her iki takimin teknik direktörleri ve futbolcular da olaya dahil olmus, ardindan polis görevlileri tribüne giderek, söz konusu taraftarin oldugu bölümü bosaltmisti.

Yaklasik 10 dakika duran ve futbolda irkçiliga karsi stadyumda anons yapilmasinin ardindan oyun tekrar baslamisti.

Vinicius ise maçin 90+7. dakikasinda rakibine yaptigi bir hareketin ardindan kirmizi kart görmüstü.

Maç sonrasi bir gazetecinin "Dirsek attigin futbolcudan özür dilemeyi düsünüyor musun?" seklindeki sorusuna ise Vinicius, "Sen salak misin?" diye cevap vermisti.

Ispanyol liginde bu sezon boyunca Vinicius'u hedef alan irkçi olaylar daha öncede yasanmisti.