Vanli aileler HDP Il Baskanligi önündeki eylemlerini sürdürdüNecat Hazar,Nazli Timur

Vanli aileler HDP Il Baskanligi önündeki eylemlerini sürdürdüNecat Hazar,Nazli Timur

VAN (AA) - Van'da çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önünde yaptiklari eylemlerine bu hafta da devam etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, "Anneler HDP'yi lanetliyor", "Evlat nöbetindeyiz", "Artik yeter, yakamizdan düsün", "Sehidime dokunma, onlar bize emanet", "Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak" ve "Van anneleri evlat nöbetinde" yazili dövizler tasidi.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak il baskanligi önüne kadar yürüyen aileler, çocuklarina teslim olmalari çagrisinda bulundu.

Eyleme katilanlardan Nazli Sancar, evlatlarina kavusma hayaliyle yasadiklarini söyledi.

Devletin her zaman destegini yanlarinda hissettiklerini dile getiren Sancar, yillardir kizindan haber alamadigini belirtti.

Çocuklarini HDP'den ve PKK'dan istediklerini, eylemi sürdürmekte kararli olduklarini ifade eden Sancar, "Ben yüregi yanan bir anne olarak Sayin Cumhurbaskanima sesleniyorum. Çocuklarimizin katillerini birakmayin. Selahattin Demirtas cezaevine girdiginden beri tek bir yaprak daga gitmedi. Sen cezaevinde her gün çocuklarinin sesini duyuyorsun. Sen çocuklarini özlüyorsun da biz özlemiyor muyuz?" diye konustu.

Esinin kardesi için HDP önünde eylem yapan Aynur Arslan ise ailelerin evlatlarina kavusmasi için eylemlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Herkesin evine, yuvasina, anne babasina dönmesini istediklerini anlatan Arslan, sunlari kaydetti:

"Esimin kardesi 25 yasindaydi, üniversite okuyordu. Mühendisligi kazanmisti. Okumustu, bir yere varmak istiyordu. Kandirdilar götürdüler, eline silah verdiler. Annesi kaçirildiktan sonra hastalandi, buraya gelemiyor. Biz onlar için mücadelemizi sürdürecegiz. Hepimiz Müslümaniz, kardesiz, ayni ülkede yasiyoruz. Hangimize zincir vurulmus, yasak koyulmus. Hepimiz özgürce yasiyoruz. Allah devletimizi, baskanimiz Recep Tayyip Erdogan'i var etsin."