Balikesir merkezli FETÖ operasyonunda 11 süpheli tutuklandiMiraç Kaya

Balikesir merkezli FETÖ operasyonunda 11 süpheli tutuklandiMiraç Kaya

BALIKESIR (AA) - Balikesir merkezli 5 ilde Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda gözaltina alinan 25 süpheliden 11'i tutuklandi.

Balikesir Cumhuriyet Bassavciliginca baslatilan sorusturma kapsaminda Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince FETÖ'ye yönelik Balikesir, Istanbul, Izmir, Bursa ve Hatay'da es zamanli yapilan operasyonda yakalanan 25 zanlinin islemleri tamamlandi.

Saglik kontrollerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 11'i çikarildiklari hakimlikçe tutuklandi, 14'ü ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Balikesir Cumhuriyet Bassavciligi, FETÖ ile irtibatli olduklarina dair tespitler bulunan ve cezaevindeki örgüt üyelerinin yakinlarini finanse ettikleri öne sürülen 25 kisi hakkinda gözalti karari vermisti. Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, 29 ilde Balikesir merkezli 5 ilde gerçeklestirdikleri operasyonda aralarinda örgütün sözde il imami, ilçe imamlari, egitim danismani ve örgüt içi evlendirme sorumlusunun da bulundugu süphelilerin tamamini gözaltina almisti.