Islahiye'de esnaf depremin ardindan tek tek is yerini açiyorFevzi Kemal Karagöz,Mehmet Akif Parlak- Çig köfte ustasi Ismail Alaca: - "Islahiye çaresiz kalmasin, açalim ki canlansin biraz, hareketlilik olsun" - Eczaci Yilmaz Altundal: - "Amacimiz ilçede ilaca ihtiyaci olanlarin ihtiyaçlarini karsilamak. Yoksa deprem sokunu hala atlatamadik"

Islahiye'de esnaf depremin ardindan tek tek is yerini açiyorFevzi Kemal Karagöz,Mehmet Akif Parlak- Çig köfte ustasi Ismail Alaca:
- "Islahiye çaresiz kalmasin, açalim ki canlansin biraz, hareketlilik olsun"
- Eczaci Yilmaz Altundal:
- "Amacimiz ilçede ilaca ihtiyaci olanlarin ihtiyaçlarini karsilamak. Yoksa deprem sokunu hala atlatamadik"

GAZIANTEP (AA) - MEHMET AKIF PARLAK - FEVZI KEMAL KARAGÖZ - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin büyük yikima yol açtigi Gaziantep'in Islahiye ilçesinde esnaf, is yerlerinin kepenklerini yeniden açmaya basladi.

Bazi esnafin is yerini açtigi Islahiye'de vatandaslar, kamu ve bankacilik islemlerini ise ilçeye getirilen mobil tirlarda ve olusturulan çadirlarda yapiyor.

Tüpçü dükkani sahibi Cafer Demir, AA muhabirine, depremin ardindan çok sikinti çektiklerini söyledi.

Ilçenin yavas yavas hareketlendigini anlatan Demir, "Hayat normallesiyor. Tabii insan seviniyor is yerlerini açik görünce dostlarinizi, arkadaslarinizi ve müsterileri görünce. Bazen de üzülüyoruz. Bizim yakinlardan 19 kisi hayatini kaybetti. Bunun için çok üzülüyoruz ama her sey yavas yavas normallesiyor." dedi.

Çig köfte ustasi Ismail Alaca ise ilçeyi ayakta tutmak için esnafin is yerlerini açmak zorunda oldugunu dile getirdi.

Herkesin paraya ihtiyaci oldugunu belirten Alaca, "Çalismak zorundayiz. Bir yerden tutmamiz lazim. Allah herkesin yardimcisi olsun. Islahiye çaresiz kalmasin, açalim ki canlansin biraz, hareketlilik olsun. Insallah iyi olur." diye konustu.

Eczaci Yilmaz Altundal da depremde çiragini kaybettigini belirtti.

Acilarinin tarifinin olmadigini dile getiren Altundal, "Ilçeye elektrik gelmesiyle hizmet vermeye basladik. Amacimiz ilçede ilaca ihtiyaci olanlarin ihtiyaçlarini karsilamak. Yoksa deprem sokunu hala atlatamadik. Bu kadar kayip varken insan rahat olamiyor tabii." ifadesini kullandi.

- "Tabii ki zor bizim için ama mecbur hayat devam ediyor"

Dönerci Ahmet Kesen de çarsinin gittikçe hareketlendigini ve bunun kendilerini sevindirdigini söyledi.

Müsterileriyle kavusmanin sevincini yasadiklarini ifade eden Kesen, "Ölen arkadaslarimiz oldu. Tabii ki zor bizim için ama mecbur hayat devam ediyor. Is yerimizi açtik buradaki arkadaslar magdur olmasin diye. Dönerde indirim yaptik. Normalde 35 liradan 25 liraya düsürdük." sözlerine yer verdi.