Izmir'de "Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi" yapildiMustafa Güngör- Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy: - "Seçim halkimizin seçimidir. Isin siyasi anlami, sonuçlari Bakanlik olarak bizim görev ve sorumluluk alanimizin disindadir" - "Elbette ki propaganda döneminde alacagimiz tedbirlerden dikkat edecegimiz en önemli konu, güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlügünün önüne geçmemektir"

Izmir'de "Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi" yapildiMustafa Güngör- Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy:
- "Seçim halkimizin seçimidir. Isin siyasi anlami, sonuçlari Bakanlik olarak bizim görev ve sorumluluk alanimizin disindadir"
- "Elbette ki propaganda döneminde alacagimiz tedbirlerden dikkat edecegimiz en önemli konu, güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlügünün önüne geçmemektir"

IZMIR (AA) - Izmir'de, Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy baskanliginda 9 ilden vali, vali yardimcilari, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarinin katilimiyla "Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi" yapildi.

Bakan Yardimcisi Ersoy, Balçova Termal Otel'de düzenlenen toplantinin açilisinda yaptigi konusmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüz yilina girilirken çok önemli ve hassas bir seçime gidildigini belirtti.

Toplantida bugüne kadar gerçeklesen seçim uygulamalarinin gözden geçirilecegini ve seçim hazirliklarinin konusulacagini ifade eden Ersoy, "Bu seçim bizim için ne kadar önemliyse sanki bizden daha fazla uluslararasi toplum ve kamuoyu için de çok önemli. Onlar da bizim kadar heyecanli, bizim kadar dikkatli bu süreçleri takip ediyorlar." dedi.

- "Seçim halkimizin seçimidir"

Içisleri Bakanligi olarak bugüne kadar tüm seçimlerde üzerlerine düsen sorumlugu yerine getirdiklerini ifade eden Ersoy, söyle konustu:

"Ayni hassasiyetle bunu bugüne kadarki tecrübelerimizden de istifade ederek büyük bir dikkat ve özenle bu seçimde de üzerimize aldigimiz sorumlulugu hep birlikte idrak edecegiz insallah. Bakanlik olarak pozisyonumuz açik ve net. Seçim halkimizin seçimidir. Isin siyasi anlami, sonuçlari Bakanlik olarak bizim görev ve sorumluluk alanimizin disindadir. Bizim görevimiz vatandasimizin özgür iradesini saglikli bir sekilde herhangi bir aksilige, herhangi bir aksakliga veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandiga yansitabilecegi ortami saglamaktir."

- "Siber suçlar için birimler görev basinda olacak"

Propaganda döneminin ramazan ayina denk geldigini, bu nedenle miting ve diger faaliyetlere ilave olarak iftar ve sahur programlarinin da olacagini hatirlatan Ersoy, sunlari söyledi:

"Ayrica dijital ortamdaki güvenligi de tesis edilmek maksadiyla özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandasi veya baska türlü provokasyonlarin ve dijital seçim çalismalarini engellemeye yönelik siber suçlarin takibini yapmak maksadiyla da ilgili birimlerimiz görevleri basinda olacaktir. Elbette ki propaganda döneminde alacagimiz tedbirlerden dikkat edecegimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlügünün önüne geçmemektir. Bu kadar önemli bir seçimde esas olan özgürlügü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamini saglamak için vardir. Bu itibarla bizim temel sorumlulugumuz birilerinin baskalarinin özgürlük alanina müdahil olamayacagi tercihlerin özgürce yapilabilecegi güvenli bir ortami tesis etmektir."

Ersoy, kampanya döneminde toplantilarda, mitinglerde güvenlik tedbirlerini alirken, alinan tedbirleri disaridan izleyip kontrol edecek ve "üçüncü göz" olarak nitelendirilecek mekanizmalar, birimler de olusturacaklarini aktardi.

- "18 yasindan küçüklerin materyal dagitmasina izin verilmeyecek"

Seçim kampanyalarinda 18 yasindan küçüklerin seçim brosürü, seçim materyali dagitmasina, afis asmasina izin vermeyeceklerini bildiren Ersoy, "Küçücük çocuklarin ellerinde siyasi parti brosürü tutusturulup, tanimadiklari insanlarin evine, kapisina yollanmasina izin vermeyecegiz." ifadelerini kullandi.

- Seçim günü

Ersoy, seçim günü emniyet, jandarma, Sahil Güvenlik, güvenlik korucular, geçici güvenlik koruculariyla birlikte toplam 601 bin 251 personelin görev basinda olacagini söyledi.

Seçim günü üzerinde silah bulunan, propaganda etkisi olan rozet, amblem bulunduran kisilerin sandiklarin bulundugu binalara girislerine izin verilmeyecegini belirten Ersoy, güvenlik kameralari ve aydinlatma konusunun hassasiyet gösterecekleri konularin basinda geldigini, mevcut güvenlik kameralarinin saglikli çalismasina, oy torbalarinin depolanacagi yerlerin aydinlatilmasina iliskin tedbirleri de gözden geçireceklerini bildirdi.

Seçimlerde en önemli konunun hukuk oldugunu vurgulayan Ersoy, "Hukuk anlaminda yapilacak hiçbir ihlalin de telafisi yoktur. Dolayisiyla biz merkezden Yüksek Seçim Kurulu ile sürekli istisare halinde olacagiz ve tüm genelgeleri sizlerle paylasacagiz. 'Ben çok iyi biliyorum. Ben bu isi yillarca yaptim. Ömrüm bu isleri yapmakla geçti.' dedigimiz an yanilgiya düsecegimiz andir." dedi.

Toplantiya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Jandarma Asayis Baskani Tümgeneral Ferdi Korkmaz, Iller Idaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, Izmir, Aydin, Balikesir, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa, Mugla ve Usak valileri, il emniyet müdürleri ve jandarma komutanlari katildi.