Bakan Akar, sinirin sifir noktasinda gündemi degerlendirdi:Sarp Özer- "Deprem sonrasi 60 bin civarinda Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçise asla müsaade etmeyiz, böyle bir sey söz konusu olamaz" - "(Danimarka'daki provokasyon) Bayragimiza ve kutsal kitabimiza yönelik saldiri büyük bir barbarlik, asagilik ve igrenç bir davranis örnegidir. Bu kesinlikle insanlik ve nefret suçudur. Bunu asla kabul edemeyiz" - "Siyasi mülahazalarla, sahsi ihtiraslarla gerçek

Bakan Akar, sinirin sifir noktasinda gündemi degerlendirdi:Sarp Özer- "Deprem sonrasi 60 bin civarinda Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçise asla müsaade etmeyiz, böyle bir sey söz konusu olamaz"
- "(Danimarka'daki provokasyon) Bayragimiza ve kutsal kitabimiza yönelik saldiri büyük bir barbarlik, asagilik ve igrenç bir davranis örnegidir. Bu kesinlikle insanlik ve nefret suçudur. Bunu asla kabul edemeyiz"
- "Siyasi mülahazalarla, sahsi ihtiraslarla gerçek

HATAY (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, "Deprem sonrasi yakinlarini, evini kaybeden 60 bin civarinda Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçise asla müsaade etmeyiz, böyle bir sey söz konusu olamaz." dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen iller arasinda yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Suriye'nin kuzeyindeki Bahar Kalkani ve Zeytin Dali harekat bölgelerinin desteklendigi Kumlu Üs Bölgesi'ne giderek inceleme ve denetlemelerde bulunan Akar, faaliyetlere iliskin komutanlik binasinda brifing aldi.

Akar daha sonra beraberindeki komutanlarla üs bölgesinde bulunan bir pikabin kasasina binerek dolastigi birligin içinde incelemelerde bulundu.

Silah bakimi yapan komando bölügünün de yanina giden Akar, bölügün faaliyetlerine iliskin bilgi aldi. Akar, bakimi yapilan silahlari da inceleyen komandolara "Göreve hazir misiniz?" diye sordu.

Komandolar da Bakan Akar'a hep bir agizdan "Daima haziriz" yanitini verdi.

Buradaki incelemelerinin ardindan Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler ile sinirin sifir noktasina gitti.

Kavalcik Sehit Er Gökhan Çakir Hudut Karakolu'na geçen Akar, inceleme ve denetlemelerine burada devam etti.

Gözetleme kulesine çikan, hudut tekmili alan Akar, hudutlarin gece-gündüz izlendigi yerli ve milli üretim Dragoneye (ejderha gözü) Elektro-Optik Sensör Sistemi ve hudut güvenligine yönelik faaliyetlere iliskin bilgi aldi.

Yemekhaneye geçerek iftar menüsüne iliskin de bilgi alan Bakan Akar, bölük komutanina yemek konusunda hassas olunmasi, Mehmetçigin yemeklerinin özenle hazirlanmasi talimati verdi.

- "Siyasi mülahazalarla, sahsi ihtiraslarla..."

Bakan Akar, hudut birligindeki inceleme ve denetlemelerinin ardindan, AA muhabirinin gündeme iliskin sorularini da yanitladi.

Gün boyunca hudut birliginde incelemelerde bulundugu belirtilerek sinirdan yasa disi geçis iddialari ve ülkelerine dönen Suriyelilere iliskin soru üzerine Akar, su degerlendirmeyi yapti:

"Sinirdan yasa disi geçis iddialari kesinlikle gerçegi yansitmamaktadir. Hudutlarimiz 7 gün 24 saat ileri teknoloji ürünü araç, gereçlerle Cumhuriyet tarihinin en yogun tedbirleriyle gece-gündüz korunmakta, kollanmakta, gözetlenmektedir. Her türlü tedbiri aliyoruz. Deprem felaketi sonrasi dahil zaman zaman siyasi mülahazalarla, sahsi ihtiraslarla gerçek disi, abartili, yaniltici söylemlerle hudut güvenligi, polemik konusu haline getirilmek isteniyor. Bu son derece yanlis bir davranistir."

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan "Suriye'den Türkiye'ye dogru siginmaci akini" olduguna yönelik iddianin ortaya atildigini hatirlatan Akar, sunlari kaydetti:

"Bu tezviratin gerçek olmadigi açik ve net sekilde ortaya konuldu. Sinir hattinda denetlemeler yaptik, sivil ve askeri makamlarla konustuk, görüstük. Bunlarin iftira oldugunu, durumun tam tersi oldugunu kamuoyuyla paylastik. Deprem sonrasi yakinlarini, evini kaybeden 60 bin civarinda Suriyeli, gönüllü olarak ülkesine döndü. Hudutlardan herhangi bir kaçak geçise asla müsaade etmeyiz, böyle bir sey söz konusu olamaz."

- "Siddetle kiniyor, lanetliyoruz"

Danimarka'da Kur'an-i Kerim ve Türk bayragina yönelik saldiriya iliskin soru üzerine Akar, "Bayragimiza ve kutsal kitabimiza yönelik saldiri büyük bir barbarlik, asagilik ve igrenç bir davranis örnegidir. Bu kesinlikle insanlik ve nefret suçudur. Bunu asla kabul edemeyiz." ifadesini kullandi.

Bu tür nefret söylemlerinin giderek yayginlastigina isaret eden Akar, konusmasini su sözlerle sürdürdü:

"Bu insanlik adina son derece utanç verici bir eylem. Bunu siddetle kiniyor, lanetliyoruz. Bu, hiçbir sekilde ifade özgürlügü ile izah edilemez. Sözde 'ifade özgürlügü adina bunlarin yapildigini' söyleyenler büyük bir yanilgi, yalan içindeler. Bu tür eylemlere güya 'demokrasi' kisvesi içinde izin verdiklerini söylüyorlar. Bunlara göz yumulmasi, izin verilmesi insanlik ve nefret suçuna ortak olmak anlamina gelir. NATO müttefikimiz olanlardan veya olmaya aday olanlardan bu konularda daha hassas olmalarini, bu eylemi gerçeklestiren mahluklara derhal geregini yapmalari ve medeni ülkelerin aldigi tedbirlere benzer tedbirleri almalari gerektigini de bir kez daha hatirlatmak istiyorum."

- Milletvekili adayligi

Milletvekili adayligina yönelik haberlere iliskin degerlendirmesi de sorulan Bakan Akar, "Su anda hudut birliginde yani kisla içindeyiz. Burada Mehmetçikle beraberiz. Buralar siyasi degerlendirmelerin yapilacagi yerler degil. Siyasi konular, baska yerlerde yeri ve zamani geldiginde konusulur." yanitini verdi.