ÖZEL HABER GÜNDEMI / 10 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

ÖZEL HABER GÜNDEMI / 10 Mart 2023EkipANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Depremzede çiftçiye yaklasik 5 milyar liralik destek saglandi

- Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci:

- "Depremden etkilenen çiftçilerimizin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için her türlü destegi veriyoruz, vermeye devam edecegiz"

- "Depremden etkilenen kirsal kesime ilk etapta 83 bin 149 köy evi insa edilecek. Bu köyler ayni zamanda cazibe merkezi olacak"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


2- Deprem hafriyatindan dönüstürülen malzemeler yol ve kaldirim yapiminda kullanilacak

- Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginca 11 ilde 47 ayri noktada olusturulan enkaz döküm sahasindan toplanan hafriyatin deprem bölgelerinde hasar görmüs yollarin tamirinde, kaldirim ile yürüyüs yollarinin yapiminda kullanilmasi planlaniyor

- Bakanlikça sahada bulunan mobil çevre laboratuvarlarinda enkazdan alinan numuneler üzerinde asbest ölçümleri gerçeklestiriliyor

(Yildiz Nevin Gündogmus/Ankara)


3- Ticaret Bakanligi, güvensiz tüketici ürünleri için geçen yil 4,9 milyon lira ceza kesti

- Bakanlik, bebek ve çocuk ürünleri basta olmak üzere, sorumluluk alanina giren ürünler için 3 bin 918 firmaya ait 3 bin 4 parti ürünü denetledi

- Denetimlerde 47 firmanin 31 bin 110 ürünü güvensiz bulundu

(Deniz Çiçek/Ankara)


4- Adiyaman'da depremin etkisiyle hasar gören tren raylari onariliyor

- Bölgeye konteyner evlerin hizla sevk edilebilmesini saglayacak Narli-Pazarcik-Gölbasi istikametindeki raylarin hizla tamiri için TCDD ekipleri, kombine buraj makineleriyle çalisma yürütüyor

- Gölbasi'ndaki çalismalari koordine eden Tokat Valisi Numan Hatipoglu:

- "Adana tarafindan gelen hat iyilestirildi. Çalismalar devam ediyor. Gölbasi'na trenlerimiz düzenli olarak gelmeye basladi"

(Recep Bilek-Ilyas Gün/Antalya) (Fotografli-Görüntülü)


5- ABD'ye "depremzede illerin öne çikan ürünlerinde ek vergiler kaldirilsin" talebi

- Türk Amerikan Isadamlari Dernegi Genel Baskani Süleyman Sanli:

- "Amerikan Ticaret Odasi ve ABD'nin Ankara Büyükelçiligi ile resmi görüsmeler gerçeklestirerek taleplerimizi ilettik"

- "ABD tarafindan Türkiye'ye özellikle demir, çelik ve alüminyum sektörlerine uygulanan ilave gümrük vergilerinin kaldirilmasi; hali, kuyumculuk ve seramik sektörlerimize düsünülen ilave vergi tehdidinin uygulanmamasi; tekstil, hali, çanta ve ayakkabi sektörlerimize uygulanan yüksek gümrük vergilerine tavizli vergi orani kapsaminda muafiyet veya vergi indirimi saglanmasi talebinde bulunduk"

(Ugur Aslanhan/Istanbul)


6- Enkazdan kurtardiklari eserleriyle Ankara'da sanat fuarina katildilar

- Bu yil kapilarini 9'uncu kez Ankarali sanatseverlere açan ArtAnkara Uluslararasi Çagdas Sanat Fuari'nda, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen sehirlerde yasayan güzel sanatlar fakültesi ögrencilerinin resimleriyle deprem acisini yasamis ülkelerin karikatüristlerince çizilen eserler dikkati çekti

- Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ögrencisi Dirlik:

- "Fuardan davet aldiktan sonra eserlerimi alabilmek için Hatay'a döndüm, birçok eserim enkaz altinda. Sanat iyilestirir. Yeniden baslayacagiz"

(Eda Özdener/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)


7- Kano sporunda hedefler yükseliyor

- Türkiye Kano Federasyonu Baskani Alper Cavit Kabakçi: "23 Yas Alti Avrupa Sampiyonasi'nda 2 final çektik. Hiç madalya alamadigimiz durgunsu kano bransinda hem madalyalar aldik hem Avrupa'da ilk 9'un içerisinde yer aldik"

- "Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari, akarsu bransinda 2 genç sporcumuz var, durgunsu bransinda ise Hilal Avci'dan olimpiyat kotasi bekliyoruz"

- "Sporcularimiz ayni disiplinle antrenmanlara devam ederse 2028 olimpiyatlarina birden fazla sporcuyla katilacagimizi ümit ediyorum"

(Fatih Çakmak-Hüseyin Dogru/Ankara) (Fotografli-Görüntülü)


***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.