Myanmar'daki Mocha Kasirgasi'nda ölü sayisinin tahminlerden fazla olabilecegi belirtiliyorDilara Karatas

Myanmar'daki Mocha Kasirgasi'nda ölü sayisinin tahminlerden fazla olabilecegi belirtiliyorDilara Karatas

DAKKA (AA) - Banglades ve Myanmar'i etkisi altina alan Mocha Kasirgasi'nin neden oldugu sel ve siddetli rüzgarlar sebebiyle hayatini kaybedenlerin sayisinin tahmin edilenden daha fazla olabilecegi belirtiliyor.

Arakan Rohingya Birligi (ARU) üyesi Mojib Ullah, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Bölgedeki akrabalarimdan su ana kadar Arakan'in baskenti Sittwe'de bulunan 2 köyde 150'den fazla Arakanlinin öldügüne dair bilgi aldim." dedi.

Kasirganin yaklasik 140 bin Arakanlinin yasadigi Sittwe'deki mülteci kamplarina ciddi sekilde zarar verdigini söyleyen Ullah, bu kamplarda birçok kisinin ölmüs olabileceginden korktugunu belirtti.

Ullah, kasirgadan zarar gören bölgelere ulasildiginda ölü sayisinin artabilecegini ancak siddetli yagmur ve sellerin yol açtigi hasar nedeniyle tam sayiya ulasmanin zor oldugunu ifade etti.

Sittwe'de yasayan ve güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen baska bir Arakanli da kasirgada 100'den fazla kisinin cansiz bedenini gördügünü, bu nedenle yalnizca 6 kisinin öldügüne dair çikan haberlerin dogru olmadigini dile getirdi.

Banglades ve Myanmar'i etkileyen Mocha Kasirgasi'nda arama kurtarma çalismalari sirasinda 5 kisinin cansiz bedenine ulasilmisti.

Siddetli yagmur ve sele yol açan 5. kategori olarak belirlenen Mocha Kasirgasi nedeniyle ülkenin bati kiyisindaki Arakan eyaletinde "acil durum" ilan edilmisti.

Banglades ve Myanmar'da Mocha Kasirgasi nedeniyle sahil kesimlerindeki yüz binlerce kisi tahliye edilmisti.

Tahliyeler devam ederken, halka, sahil bölgelerinden uzak durmalari çagrisi yapilmisti.

Banglades'te de tahliye edilen kisi sayisinin 700 bini geçtigi tahmin ediliyor.

Myanmar'da 2008'deki Nargis Kasirgasi'nda 135 bin kisi yasamini yitirmisti.