BBP Genel Baskani Destici, canli yayinda sorulari yanitladi:Elif Küçük- "Ben Cumhurbaskani seçiminin ilk turda bitecegini ve Sayin Cumhurbaskanimizin en yakin rakibinin en az 7 puan önünde seçimi tamamlayacagini düsünüyorum"- "Özellikle milliyetçi, muhafazakar, maneviyatçi seçmene seslenmek istiyorum. Bugün devletimizin varligi söz konusudur. 7'li masanin cumhurbaskani adayi ülkeyi bölmekten ve PKK'ya özerklik vaadinde bulunmaktadir açikça. Suriye'nin kuzeyinde terör devletinin varligindan raha

BBP Genel Baskani Destici, canli yayinda sorulari yanitladi:Elif Küçük- "Ben Cumhurbaskani seçiminin ilk turda bitecegini ve Sayin Cumhurbaskanimizin en yakin rakibinin en az 7 puan önünde seçimi tamamlayacagini düsünüyorum"- "Özellikle milliyetçi, muhafazakar, maneviyatçi seçmene seslenmek istiyorum. Bugün devletimizin varligi söz konusudur. 7'li masanin cumhurbaskani adayi ülkeyi bölmekten ve PKK'ya özerklik vaadinde bulunmaktadir açikça. Suriye'nin kuzeyinde terör devletinin varligindan raha

ISTANBUL (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Cumhurbaskani Seçimi'nin ilk turda bitecegini ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in en yakin rakibinin en az 7 puan önünde seçimi tamamlayacagini düsündügünü belirtti.

Destici, TGRT canli yayininda Cem Küçük'ün gündeme iliskin sorularini yanitladi.

Seçimin ilk turda bitip bitmeyecegi sorusuna yönelik Destici, son geldikleri noktada, seçimin ilk turda bitecegini söyleyerek, yurt disi oy verme isleminin tamamlandigini, 2018 seçimlerindeki sonuçlara bakildiginda Cumhur Ittifaki'nin orada yüzde 65 bandinda bir oyu bulundugunu ifade etti.

Mustafa Destici, bu seçimde de bu oy böyle gerçeklestiginde Cumhur Ittifaki'nin yurt disinda 1,2-1,3 gibi bir avantaj elde ettigini belirterek, "7'li masanin yurt disi oylarinda ise orada Cumhur Ittifaki'ndan sonra en çok oy olan Yesil Sol ya da bu HDP, PKK. Çünkü onu Avrupa destekliyor. Burada birtakim ödünler vererek HDP'ye teslim oldular. Orada da oylarina karsilik teslim oldular. Nitekim orada 3 civarinda biz oy aliyoruz Cumhur Ittifaki olarak. Onlar da yüzde 1,5 tekabül edecek bir oy aliyor oranin oyuna göre. Neticede arada 1-1,5'luk gibi fark oldu." degerlendirmesini yapti.

Cem Küçük'ün "49-49'a gelirse diyelim ki, Sayin Cumhurbaskani Erdogan ilk turda 50-51'le almis oluyor" demesi üzerine Destici, "Su anda zaten 49'larda. 49'un da biraz üzerine çikti. Yurt disi oylariyla birlikte ben rahatlikla seçimin birinci turda bitecegini, Cumhurbaskanimiz ve bizim de cumhurbaskani adayimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan'in birinci turda seçimi kazanacagini bekliyoruz, öyle ümit ediyoruz, bu yönde çalisiyoruz." yanitini verdi.

Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu disinda Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince ile Ata Ittifaki'ndan Sinan Ogan'in da aday oldugunu animsatan Destici, bu iki adaya oy verecek seçmenlere söyle seslendi:

"Özellikle milliyetçi, ülkücü, vatansever seçmenlere de buradan bir çagri yapalim. Neticede seçimi kazanamayacaklari ve ikinci tura da kalamayacaklari gözüktü yapilan anket çalismalarinda. Dolayisiyla, özellikle milliyetçi, vatansever, ülkenin birligini, devletin varligini, milletin istiklalini ve istikbalini öne koyan seçmenlerimizden birinci turda da Cumhurbaskanimiza oy vererek bu isi ikinci tura birakmayalim diyorum.

Kirginliklari, öfkeleri, kizginliklari olabilir. Geçmiste partileriyle yasadiklari birtakim problemler de olabilir. Bunlarin hepsini anliyorum. Ama mesele bugün geldigimiz noktada devletin varligi, ülkenin bütünlügü, milletin kardesligi söz konusu. Çünkü Kiliçdaroglu diyor ya 'Sana söz.' Herkese bir söz veriyor. Bunlari yapacak, yapamayacak bu ayri tartisma konusu. Ama en büyük sözü, en büyük tavizi PKK'ya ve onun uzantilarina verdigi açik. Özerklik sözü veriyor, Suriye'nin kuzeyinde terör devleti sözü veriyor. Apo, Demirtas dahil bütün terörist suçlularini içeriden disariya çikarma sözü veriyor. Avrupa'dakiler, Kandil'dekiler hepsini, bütün terör örgütü mensuplarini affedip Türkiye'ye getirme sözü veriyor. ABD'ye ayri bir söz veriyor."

- "Türkiye'nin sinir uçlarina dokunuyor Kemal Bey"

"Zor degil tehlikeli bir aday" oldugunu söyledigi Kiliçdaroglu'nun mezhepçilik yaptigini, hiçbir cumhurbaskani adayinin bugüne kadar mezhebini açiklayip oy istemedigini belirten Destici, geçmiste bu mesele yüzünden çok büyük acilar yasandigini, Türkiye'yi bu mesele yüzünden karistirmaya, iç savasa götürmeye çalisanlar oldugunu ancak milletin buna prim vermedigini ifade etti.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Kiliçdaroglu'nun bunu bilmeyerek yaptigini düsünmedigini ve sadece bir oy hesabi oldugunu da düsünmedigini aktararak, "Türkiye'nin sinir uçlarina dokunuyor Kemal Bey. Ayni seyi Kürtlerle ilgili yapti. Çikti bir gün de bir twit atti yine, 'Bütün Kürtleri terörist ilan ediyorlar ya da öyle görüyorlar' dedi. Bu ülkede kim Kürtleri terörist görür? Kürtler bizim kardesimiz. 1000 yillik kardesligimiz var. Hatta biz su anda soydas da olmusuz, kanimiz kanimiza karismis." diye konustu.

Meclis seçimini Cumhur Ittifaki ve Millet Ittifaki açisindan nasil gördügüne iliskin soru üzerine Destici, orada sikinti olmayacagini, Cumhur Ittifaki'nin rahatlikla meclis çogunlugunu elde edecegini kaydetti.

Avrupa medyasinin, Türkiye'deki seçimlere yönelik yazilari ve sosyal medya paylasimlari hakkinda görüsü sorulan Destici, Bati'da herkesin Türkiye düsmani olmadigini, dost ülke, yönetici ve vatandaslarin da bulundugunu anlatti.

Destici, Rusya'yla Akkuyu Nükleer Santrali'ni kuran, kendi dogal gazini çikaran Türkiye'nin enerjide disa bagimli olmazsa daha da büyüyecegini, gelisecegini, Bati'nin bundan korktugunu belirterek, söyle devam etti:

"Türkiye artik kendi helikopterini, savas helikopterini, savas gemisini yapiyor. Kendi mühimmatlarini, bombalarini yapiyor. Kendi IHA'larini, SIHA'larini yapti. Hürjet'i yapti. F-35'ten daha üstün özellikleri oldugu söylenen Milli Muharip Uçagi KAAN'i çikartti hangardan. TCG Anadolu var. Türkiye, böyle oldugu zaman ne yapacak? ABD'den füze, gemi, uçak istemeyecegiz, tam bagimsiz bir sekilde. Bugün niye Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kuramiyor? Biz Firat Kalkani Harekati'ni, Zeytin Dali Harekati'ni, Baris Pinari Harekati'ni yapmasaydik çoktan kurmustu. Ama Kemal Kiliçdaroglu'nun verdigi sözlere güvenerek HDP Diyarbakir milletvekili adayi çikip ne diyor? 'Biz hem özerkligi alacagiz hem Afrin'i de Türk ordusundan geri alacagiz' diyor. Su haine bakar misin? Daha dün, birkaç gün önce, Pervin Buldan, '14 Mayis'tan sonra Abdullah Öcalan, Demirtas dahil hepsini çikaracagiz' diyor."

???????- "CHP'lilerin önemli bir kisminin tepki olarak sandiga gitmeyecegini düsünüyorum"

"Türkiye'nin yüzde 60-65'i muhafazakar milliyetçi seçmen. CHP'li milliyetçiler de fazla IYI Partiden de. Bunlarin seçimde nasil davranacagini düsünüyorsunuz? Benim gördügüm, Anadolu'da CHP'liler HDP isinde bir sikinti görüyorlar." sorusu üzerine BBP Genel Baskani Destici, su yaniti verdi:

"Bu hassasiyette olan CHP'lilerin önemli bir kisminin sandiga gitmeyecegini düsünüyorum bir tepki olarak. IYI Partiye oy verenlerin de bir kismi ya Cumhurbaskanimiza verecek ya onlar da sandiga gitmeyecek ya da cumhurbaskanligi seçiminde oy kullanmayacak, partilerine oy verseler de. Ben Cumhurbaskani seçiminin ilk turda bitecegini ve Sayin Cumhurbaskanimizin en yakin rakibinin en az 7 puan önünde seçimi tamamlayacagini düsünüyorum.

Özellikle milliyetçi, muhafazakar, maneviyatçi seçmene seslenmek istiyorum. Bugün devletimizin varligi söz konusudur. 7'li masanin Cumhurbaskani adayi ülkeyi bölmekten ve PKK'ya özerklik vaadinde bulunmaktadir açikça. Suriye'nin kuzeyinde terör devletinin varligindan rahatsiz olmadigini, bir baskasi olacagina PYD'nin olmasi gerektigini söylemistir. PKK'li ve özellikle Marksist, Leninist, ateist, sol gruplarin tamamiyla iliski içindedir. Onlarin destegini almistir ve bunun karsiliginda da tüm teröristlerin hapishaneden birakilmasini, yurt disinda olanlarin da affedilerek Türkiye'ye dönmesinin de sözünü verdigini bizzat HDP'li Sirri Sakik, Pervin Buldan açiklamistir. Bu sözler üzerine bir HDP milletvekili de hadsizce, pervasizca 'Imrali'nin kapisini kira kira' Abdullah Öcalan'i, Imrali canisini çikaracaklarini söylemislerdir. Ama onlar bos hayal kurmaya devam etsinler. Onlarin destekledigi, onlarin cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu kaybedecek."