Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, AB Belgrad-Pristine Diyalogu Özel Temsilcisi ile görüstüAhmet Nurduhan

Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, AB Belgrad-Pristine Diyalogu Özel Temsilcisi ile görüstüAhmet Nurduhan

BELGRAD (AA) - Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, Avrupa Birligi (AB) Belgrad-Pristine Diyalogu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak ile bir araya geldi.

Sirbistan Cumhurbaskanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, baskent Belgrad'da görüsen Vucic ve Lajcak, Sirbistan-Kosova iliskilerinin normallestirilmesine yönelik atilmasi gereken adimlari ele aldi.

Vucic, ülkesinin bu hususta sorumlu sekilde çalistigini ve tüm vatandaslarin iyi bir gelecege sahip olmasi için tüm müzakerelere katildigini kaydederek, Sirbistan ile Kosova iliskilerinin normallesmesi için Sirp Belediyeler Birligi'nin kurulmasi ve Kosova'daki Sirplarin haklarinin korunmasi ön kosullarinin oldugunu ifade etti.

- Sirbistan, Kosova'yi kendi topragi görüyor

Sirbistan, 2008'de tek tarafli bagimsizligini ilan eden Kosova'yi kendi topragi görüyor.

Belirli araliklarla karsi karsiya gelen Sirbistan ve Kosova, Avrupa Birligi ara buluculugunda 2011'de baslatilan Belgrad-Pristine Diyalog Süreci kapsaminda iliskilerin normallesmesi ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanimasi için ortak yol bulmaya çalisiyor.???

AB, Sirbistan ve Kosova arasindaki Belgrad-Pristine Diyalogu'nun yeni toplantisinin 18 Mart'ta Kuzey Makedonya'nin Ohri kentinde yapilacagini duyurmustu.