Depremzede kardesler, enkazdan sag çikarildigini ögrendikleri görme engelli babalarini ariyorMehmet Çakmak- Antalya'nin Finike ilçesinde babalarindan iyi bir haber gelmesini bekleyen kardeslerden Beste Yildiz: - "Görme engelli olmasindan dolayi kendi basina bir yere gitmesi mümkün degil" - "Vefat etmisse de en azindan cenazesine ulasalim. Bir mezari olsun, annemizin yanina defnedelim, son görevimizi yerine getirelim istiyoruz"

Depremzede kardesler, enkazdan sag çikarildigini ögrendikleri görme engelli babalarini ariyorMehmet Çakmak- Antalya'nin Finike ilçesinde babalarindan iyi bir haber gelmesini bekleyen kardeslerden Beste Yildiz:
- "Görme engelli olmasindan dolayi kendi basina bir yere gitmesi mümkün degil"
- "Vefat etmisse de en azindan cenazesine ulasalim. Bir mezari olsun, annemizin yanina defnedelim, son görevimizi yerine getirelim istiyoruz"

ANTALYA (AA) - MEHMET ÇAKMAK - Kahramanmaras merkezli depremde Hatay'in Antakya ilçesindeki evleri yikilan afetzede kardesler, enkazdan kurtarildigini ögrenmelerine ragmen haber alamadiklari görme engelli babalarinin bulunmasini istiyor.

Fariz Çetin Köse ve kardesi Beste Yildiz, 6 Subat'taki Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Antalya'nin Finike ilçesine geldi.

Hasyurt Mahallesi'nde üç aileyle kiraladiklari eve yerlesen kardeslerden Beste Yildiz, AA muhabirine, depremde görme engelli 62 yasindaki babalari Metin Köse ve annesi Süheyla Köse'nin yasadigi evin yikildigini söyledi.

Yildiz, enkazdan annesinin cenazesinin çikarildigini ancak yarali kurtarilan ve ambulansla hastaneye götürülen babasindan bir daha haber alamadiklarini dile getirdi.

Deprem olur olmaz esiyle 5 aylik bebeklerini alarak disari çiktiklarini anlatan Yildiz, "Hemen anne ve babamin kaldigi eve gelmek istedik. Ancak her taraf enkazdi, arabayla ilerleyemedik. Kardesim bizden önce evimizin enkazina gelmis, babamla konusmus. Babam annemin vefat ettigini söylemis. Babam o esnada dayimlarla da konusmus." dedi.

Fenalasan kardesinin bölgeden uzaklastirildigini belirten Yildiz, annelerinin enkazdan cenazesinin çikarildigini, babalarinin ise sag kurtarildigini ögrendiklerini kaydetti.

- "Ambulansla hastaneye kaldirilmis"

Beste Yildiz, yakinlarinin, enkazdan çikarilan Metin Köse'nin etraftakilerle konustugunu ve ardindan ambulansla Hatay Mustafa Kemal Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne götürüldügünü anlattiklarini ifade etti.

O günden sonra babasindan hiçbir haber alamadiklarini söyleyen Yildiz, söyle devam etti:

"Çesitli hastanelere gittik ama kendisine ulasamadik. Bizden DNA örnegi aldilar ama hala bir sonuç çikmadi. Babamizdan bugüne kadar herhangi bir haber alamamis olmamiz bizi umutlandiriyor. Görme engelli olmasindan dolayi kendi basina bir yere gitmesi mümkün degil. Bir ay geçti babamdan iyi bir haber bekliyoruz. Vefat etmisse de en azindan cenazesine ulasalim. Bir mezari olsun, annemizin yanina defnedelim, son görevimizi yerine getirelim istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardim bekliyoruz."