BBP Genel Baskani Destici, basin toplantisi düzenledi:Esra Agaçyetistiren- "Ne ABD'nin ne de baska emperyalist gücün bizimle dayanismasina ihtiyacimiz yok. Yeter ki önümüzde engel olmasinlar, terör örgütünün ve teröristlerin yaninda durmasinlar"

BBP Genel Baskani Destici, basin toplantisi düzenledi:Esra Agaçyetistiren- "Ne ABD'nin ne de baska emperyalist gücün bizimle dayanismasina ihtiyacimiz yok. Yeter ki önümüzde engel olmasinlar, terör örgütünün ve teröristlerin yaninda durmasinlar"

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Ne ABD'nin ne de baska emperyalist gücün bizimle dayanismasina ihtiyacimiz yok. Yeter ki önümüzde engel olmasinlar, terör örgütünün ve teröristlerin yaninda durmasinlar." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, Türk Devletleri Teskilatinin kurulusuna iliskin Nahçivan Anlasmasi'nin yil dönümü dolayisiyla kabul edilen 3 Ekim Türk Devletleri Isbirligi Günü'nü kutladigini belirtti ve bütün Türk ve Islam ülkelerinin artik KKTC'yi tanimalarini bekledigini kaydetti.

Ankara'da 1 Ekim'de TBMM'nin açilisina saatler kala Içisleri Bakanliginin Emniyet Genel Müdürlügü kapisi önünde PKK terör örgütünce saldiri düzenlendigini animsatan Destici, "Hem saldiriyi hem bu hain, kanli terör örgütünü ve onlari destekleyen basta Meclis'teki uzantilari olmak üzere, basindakileri, hepsini bir kez daha kiniyoruz." diye konustu.

Saldirinin ardindan ABD'den Türkiye ile dayanisma içerisinde olduklarina iliskin açiklama geldigini hatirlatan Destici, söyle konustu:

"Ne dayanismasi? Teröristin elindeki silah ABD yapimi. Sen Türkiye ile degil, teröristlerle dayanisiyorsun. Suriye'nin, Irak'in kuzeyinde bunlari egiten kim? Bu silahlari veren kim? ABD... Onun için diyoruz ki 'Ey Amerika, bizim senin dayanismana ihtiyacimiz yok. Sen, gölge etme yeter, biz gerisini hallederiz.' Ne ABD'nin ne de baska emperyalist gücün bizimle dayanismasina ihtiyacimiz yok. Yeter ki önümüzde engel olmasinlar, terör örgütünün ve teröristlerin yaninda durmasinlar."

Destici, Içisleri Bakani Ali Yerlikaya ile eski Içisleri Bakani Süleyman Soylu arasinda polemik olusturmaya çalisildigini belirterek, buna Cumhur Ittifaki'nca müsaade edilmeyecegini kaydetti.

- "30 kilometre derinlikte güvenli tampon bölge olusturulmasi gerekir"

TBMM'nin açilisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in "Bir gece ansizin gelebiliriz" sözüyle yeni güvenlik konsepti çerçevesinde istikamet verdigine dikkati çeken Destici, tüm kamuoyunun bu istikametin Firat'in dogusu olacagi noktasinda hemfikir oldugunu dile getirdi.

Masa basi çözüm yollariyla tehdit ve tehlike üreten bölgede sonuç alinamayacagini söyleyen Destici, Türkiye sinirindan 30 kilometre derinlikte güvenli tampon bölge olusturulmasi gerektigini anlatti.

Merkez Bankasi Baskani Hafize Gaye Erkan'in 2026'da enflasyonun tek haneye düsecegi açiklamasina iliskin görüsleri sorulan Mustafa Destici, su degerlendirmede bulundu:

"Gaye Hanim'in da Maliye Bakanimizin da onlarin bürokratlarinin da enflasyonu düsürmek, Türkiye ekonomisini düzlüge çikarmak, Merkez Bankasi rezervlerini artirmak konusunda gayretli bir çalisma ortaya koyduklarini görüyoruz. Bunun bir bedeli var, kemer sikilacak bu açik ve net. Kredi musluklari su anda kapali. Alt gelir gruplari ile üst gelir gruplari ayni bedeli ödemesin. Herkes imkanina, gelirine göre bedel ödesin. 7 bin 500 lira alan emekliyle, ayda 10 milyon lira geliri olan niye ayni vergiyi ödesin? Bu vergilerle ilgili mutlaka bir düzenleme gerekiyor."