BM'deki liderlere "Ayni Cografyada Baris Içinde Farkli Inanis Ortak Anlayis" ve "BM Reformu" kitabiFerdi Türkten- Cumhurbaskani Erdogan, katildigi BM 78. Genel Kurulu'nda Devlet Baskanlari ve liderlere Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan hazirlanan "Ayni Cografyada Baris Içinde Farkli Inanis Ortak Anlayis" ile "BM Reformu: Uluslararasi Is Birligine Yeni Bir Yaklasim" kitaplarini takdim etti - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan: - "Son 21 yilda, ülkemizde yasayan tüm inanç gruplarinin

BM'deki liderlere "Ayni Cografyada Baris Içinde Farkli Inanis Ortak Anlayis" ve "BM Reformu" kitabiFerdi Türkten- Cumhurbaskani Erdogan, katildigi BM 78. Genel Kurulu'nda Devlet Baskanlari ve liderlere Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan hazirlanan "Ayni Cografyada Baris Içinde Farkli Inanis Ortak Anlayis" ile "BM Reformu: Uluslararasi Is Birligine Yeni Bir Yaklasim" kitaplarini takdim etti
- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan:
- "Son 21 yilda, ülkemizde yasayan tüm inanç gruplarinin

ANKARA (AA) - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, katildigi Birlesmis Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'nda Devlet Baskanlari ve liderlere, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan hazirlanan "Ayni Cografyada Baris Içinde Farkli Inanis Ortak Anlayis" ile "BM Reformu: Uluslararasi Is Birligine Yeni Bir Yaklasim" kitaplarini takdim etti.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligindan yapilan açiklamaya göre, Erdogan, liderlere Türkiye'de farkli din ve inanç gruplarina yönelik son 21 yilda atilan demokratiklesme adimlarinin, kapsamli reformlarin ve hukuki düzenlemelerin yer aldigi "Ayni Cografyada Baris Içinde Farkli Inanis Ortak Anlayis" ile "BM Reformu: Uluslararasi Is Birligine Yeni Bir Yaklasim" kitaplarini hediye etti.

Geçen yilki BM Genel Kurulu için hazirlanan ve Türkiye'nin BM reformuna iliskin tezlerini ortaya koyan "BM Reformu: Uluslararasi Is Birligine Yeni Bir Yaklasim" kitabi, "Neden BM Reformu Yapilmali?", "Uluslararasi Baris Alaninda Birlesmis Milletlerin Önemi, Baris Gücü ve Insanligin Sorunlari", "BM Reform Gerekçeleri ve Önerileri" olmak üzere 3 bölümden olusuyor.

Iletisim Baskanliginca bu yilki BM Genel Kurulu için hazirlanan ve Cumhurbaskani Erdogan'in takdim yazisini kaleme aldigi "Ayni Cografyada Baris Içinde Farkli Inanis Ortak Anlayis" kitabinda ise "Farkli Dil ve Lehçelerin Kullanilmasinin Önündeki Engellerin Kaldirilmasi", "Cemaat Vakiflarinin Mülk Edinmelerinin Kolaylastirilmasi", "Egitim Sisteminin Daha Demokratik ve Çogulcu Bir Yapiya Kavusturulmasi", "Farkli Din ve Inanç Gruplarinin Kültürel Haklarinin Genisletilmesi", "Farkli Din ve Inanç Gruplarinin Özgürlük Alanlarinin Genisletilmesi" basliklari yer aliyor.

Kitapta Cumhurbaskani Erdogan'in farkli din ve inanç gruplarinin temsilcileriyle yaptigi tarihi görüsmeler ve bu alanda yapilan çalismalarin kronolojisi de bulunuyor.

Türkçe ve Ingilizce olarak hazirlanan kitapta, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde her alanda atilan demokratik iyilesme adimlarinin dil, din, irk ayirt etmeksizin toplumun tüm kesimlerine ulastigi vurgulaniyor.

Kitapta, "Türkiye dün oldugu gibi bugün de farkli din ve inanç gruplariyla ayni gök kubbe altinda huzur içinde yasama gayretine dair her alanda somut ve kalici adimlar atmaya devam edecektir." ifadelerine yer veriliyor.

- "Türkiye'ye vatandaslik bagiyla bagli herkesi kucaklamaya devam edecegiz"

Cumhurbaskani Erdogan, takdim yazisinda, bir ülkenin medeniyet seviyesinin, ekonomik ve teknolojik gelismislikle birlikte bireylerin din ve inanç hürriyetlerinin tam anlamiyla yasayabilmeleriyle mümkün oldugunu belirtti.

Bir cihan devleti olan Osmanli'nin 6 asir boyunca farkli inanç, kültür ve dile mensup tebaasini, baris ve huzur içinde ancak bu sekilde yönetmeyi basardigini vurgulayan Erdogan, sunlari kaydetti:

"Ecdadimizdan tevarüs eden bu hasletimizi devam ettirmek hem tarihimize hem de gelecek nesillere karsi görevimizdir. Bu anlayisla son 21 yilda, ülkemizde yasayan tüm inanç gruplarinin din ve vicdan özgürlügünü genisletme, talep ve ihtiyaçlarini karsilama yönünde pek çok adim attik. Inancindan, kimliginden, kültüründen ötürü hiçbir vatandasimizin ötekilestirilmesine, hor ve hakir görülmesine firsat vermedik. Bölgemizde son 150 yildir yasanan acilar, pek çok sikintiya ve tahribata yol açmis olmasina ragmen birlikte yasama irademizde en küçük bir sarsilmaya müsaade etmedik.

Tahammülsüzlüklerin arttigi, kültürel irkçiligin ve fanatizmin tüm dünyada adeta veba gibi yayildigi bir dönemde, milletimizin farkliliklarini zenginlik kabul eden bu kusatici anlayisin, daha da önem kazandigini görüyoruz. 'Insani yaratilmislarin en sereflisi' gören bir medeniyetin mensuplari olarak bundan sonra da hiçbir ayrim yapmadan, Türkiye'ye vatandaslik bagiyla bagli olan herkesi kucaklamaya devam edecegiz. Iletisim Baskanligimiz tarafindan hazirlanan bu eser, ülkemizin hosgörü iklimini gösteren müstesna bir çalismadir. Türkiye'nin beseri ve kültürel hazinesini daha yakindan tanimak isteyenler için bir referans kaynagi olacagina inandigim eserin hayirli olmasini diliyor, emegi geçenleri tebrik ediyorum."