MHP Belediye Baskanlari Toplantisi Antalya'da basladiFatih Hepokur,Cemal Turan Kaya- MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz: - "(Cumhurbaskani seçimi) Bu seçimde ya milli hak ve çikarlarimizi korumaya devam edecegiz ya da ülkemiz üzerinde hesap yapan küresel güçlere teslim olacagiz. Ya istikrar ve istikbalimize sahip çikacagiz ya da krize, kaosa ve kargasaya boyun egecegiz" - "Recep Tayyip Erdogan'i, ilk turda ezici bir çogunlukla seçtirecegiz, Milliyetçi Hareket Partisinin milletvekili sayisi

MHP Belediye Baskanlari Toplantisi Antalya'da basladiFatih Hepokur,Cemal Turan Kaya- MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz:
- "(Cumhurbaskani seçimi) Bu seçimde ya milli hak ve çikarlarimizi korumaya devam edecegiz ya da ülkemiz üzerinde hesap yapan küresel güçlere teslim olacagiz. Ya istikrar ve istikbalimize sahip çikacagiz ya da krize, kaosa ve kargasaya boyun egecegiz"
- "Recep Tayyip Erdogan'i, ilk turda ezici bir çogunlukla seçtirecegiz, Milliyetçi Hareket Partisinin milletvekili sayisi

ANTALYA (AA) - MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz, 14 Mayis'taki seçimlere iliskin "Bu seçimde ya milli hak ve çikarlarimizi korumaya devam edecegiz ya da ülkemiz üzerinde hesap yapan küresel güçlere teslim olacagiz. Ya istikrar ve istikbalimize sahip çikacagiz ya da krize, kaosa ve kargasaya boyun egecegiz." dedi.

Durmaz, Antalya'nin Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen MHP Belediye Baskanlari Toplantisi'nin açilisinda yaptigi konusmada, siyasetin en temelde ahlaki degerler etrafinda, tutarli ilkeler dogrultusunda yapildigini belirtti.

Millet Ittifaki'nin siyaseti yikma üzerinde kurguladigini, güvensiz ve krize açik bir olusum oldugunu ifade eden Durmaz, sunlari söyledi:

"Kaos masasinin cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu'nun yeni bir 'açilimdan' bahsetmesi, CHP içindeki ulusalcilari tasfiye edip HDP çizgisindekileri ve Atatürk'e hakaret edenleri partiye doldurmasi, 15 Temmuz FETÖ darbe girisimine 'tiyatro' demesi, Libya tezkeresine karsi çikmasi, sinir ötesi tezkerelere 'hayir' oyu vermesi, Karabag'da Türkiye'yi jurnallemesi, Ayasofya'nin ibadete açilmasina karsi çikip tekrar müzeye dönüstürmek istemesi, IHA-SIHA ve savunma sanayine düsman gözüyle bakmasi, mavi vatanda Türkiye'yi yayilmacilikla suçlamasi, Kibris'ta Maras'in açilmasini alaya almasi, Türkiye'yi ikide bir yabancilara sikayet etmesi, yabanci büyükelçilerden Türkiye'ye müdahale etmelerini talep etmesi, PYD'yi terör örgütü olarak görmemesi, Afrin'de Türkiye'yi 'insanlik suçu' islemekle suçlamasi, Rusya'ya yaptirim istemesi, S400'lere karsi çikmasi, ABD Baskani Joe Biden'in muhalefete destek açiklamalari degerlendirildiginde 'kaos masasinin' Türk milletine, müstemleke bir ülke olmaktan ve 7 partili, 7 cumhurbaskani yardimcili bir koalisyondan baska hiçbir vaadi yoktur."

- "Recep Tayyip Erdogan'i ilk turda ezici bir çogunlukla seçtirecegiz"

Cumhur Ittifaki'nin ise siyaseti milli menfaatler çerçevesinde milletin gözü önünde, milli varliga halel getirmeyecek sekilde yapan, bölücü terörün kökünü kaziyan, ekonomik operasyonlara boyun egmeyen, milleti ezdirmeyen bir durus sergiledigini aktaran Durmaz, MHP olarak Cumhur Ittifaki'nin yaninda olmaya devam edeceklerini bildirdi.

14 Mayis'taki seçimlerin ülkenin gelecegi açisindan önemli oldugunu vurgulayan Durmaz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu seçimde ya milli hak ve çikarlarimizi korumaya devam edecegiz ya da ülkemiz üzerinde hesap yapan küresel güçlere teslim olacagiz. Ya istikrar ve istikbalimize sahip çikacagiz ya da krize, kaosa ve kargasaya boyun egecegiz. Bu ülkeye verecek hiçbir seyleri olmayanlar, aziz milletimizle paylasacak hiçbir ortak degeri bulunmayanlar, devleti pasta gibi görüp daha ortada pasta yokken dilim paylasiminda kavga edenler ancak ve ancak 'kaos' üretirler. Kimin, neyi paylasip neden kavga ettigine bakmadan, Cumhur Ittifaki olarak yolumuza devam edecegiz. Cumhurbaskani seçiminde Recep Tayyip Erdogan'i, ilk turda ezici bir çogunlukla seçtirecegiz, Milliyetçi Hareket Partisinin milletvekili sayisini arttiracagiz. Genel Baskanimizin milli hafizalara kazidigi, 'Önce ülkem ve milletim' anlayisiyla çalismalarimizi sürdürecegiz."

Durmaz, yerel seçimlerde göreve gelen MHP'li belediye baskanlarinin milletin güvenini sarsmadigini ve 'üretken belediyecilik' anlayisiyla hizmet yaptiklarini belirtti. MHP'li belediyelerin sehirlerine deger kattigini aktaran Durmaz, "Bizim siyasetimizin amaci, daha güçlü bir devlet, daha müreffeh bir millet, daha huzurlu bir gelecektir. 14 Mayis 2023 seçimleri, sonuçlari ve yaratacagi etki itibariyla, hem siyasi partiler hem de ülkemiz açisindan önemli bir dönüm noktasi olacaktir. Bize göre bu seçimler, 'yüzyilin seçimi' mahiyetindedir." diye konustu.

Teskilata ve belediye baskanlarina çalismalarinda basari dileyen Durmaz, "Allah devletimizi basimizdan eksik etmesin, Türk milleti ebediyen var olsun." dedi.

MHP'li belediye baskanlarinin 4 yillik performanslarinin ve seçim çalismalarinin degerlendirilecegi toplanti, yarin sona erecek.