Mitsubishi Electric, Data Center Ankara Konferansi'na katildiFatma Eda Topcu- Mitsubishi Electric Türkiye, veri merkezleri için altyapi yönetimi, IT sogutma ve ortam kontrolü, güç dagitim sistemi, UPS, izleme ve kontrol çözümleriyle pazarin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak

Mitsubishi Electric, Data Center Ankara Konferansi'na katildiFatma Eda Topcu- Mitsubishi Electric Türkiye, veri merkezleri için altyapi yönetimi, IT sogutma ve ortam kontrolü, güç dagitim sistemi, UPS, izleme ve kontrol çözümleriyle pazarin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak

ISTANBUL (AA) - Mitsubishi Electric Avrupa Veri Merkezi Uygulama Mühendisligi Direktörü Rick Van Der Kooij, "Veri merkezi tasariminin kritik unsurlari arasinda güç yönetimi ve sogutma yer aliyor. ICONICS yazilimimizi kullanan Veri Merkezi Altyapi Yönetimi (DCIM) çözümümüz ile tesis performansi, güç kullanimi verimliligi ve sürdürülebilirlik için tam güvenli görünürlük sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Mitsubishi Electric, fabrika otomasyon ve iklimlendirme sistemleri is birimlerinin ortak çalismasiyla hayata geçirdigi veri merkezi çözümleriyle Data Center Ankara Konferansi'ndaki yerini aldi.

Mitsubishi Electric Avrupa Veri Merkezi Uygulama Mühendisligi Direktörü Rick Van Der Kooij'nin konusmaci olarak yer aldigi konferansta sirket, veri merkezi çözümlerini katilimcilarla paylasti.

Mitsubishi Electric Türkiye, veri merkezleri için altyapi yönetimi, IT sogutma ve ortam kontrolü, güç dagitim sistemi, UPS, izleme ve kontrol çözümleriyle pazarin tüm ihtiyaçlarini karsilayacak.

100 yili askin köklü inovasyon mirasini veri merkezi pazarina aktaran sirket, bütünsel yaklasimlarini ve teknolojilerini kamu ve bilisim sektörünün önde gelen isimlerine anlatti.

- "Müsterilerimize hizmet vermek için dünya çapinda bir ag sunuyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Rick Van Der Kooij, sirket olarak ürettikleri ürün ve kontrol sistemleri ile bir veri merkezi için gerekli olan tüm çözümleri tek bir çati altinda bütünsel olarak sunduklarini bildirdi.

Mitsubishi Electric olarak veri merkezleri için tamamen entegre ve güvenli, bastan sona elektrik altyapisi, sogutma, performans yönetimi ve enerji optimizasyonu çözümleri sunduklarini aktaran Kooij, sunlari kaydetti:

"Veri merkezi tasariminin kritik unsurlari arasinda güç yönetimi ve sogutma yer aliyor. ICONICS yazilimimizi kullanan veri merkezi altyapi yönetimi çözümümüz ile tesis performansi, güç kullanimi verimliligi ve sürdürülebilirlik için tam güvenli görünürlük sunuyoruz. Çok genis bir ürün çesitlilige sahip güvenilir IT sogutma çözümlerimiz enerji tasarrufu saglayarak isletme maliyetlerinizi düsürmeye yardimci oluyor ve veri merkezleri için arzu edilen bir özellik olan düsük güç kullanimi verimliligi (PUE) sagliyor.

Üstün dayaniklilik ve güvenilir kesme performansina sahip orta ve alçak gerilim salterlerimiz veri merkezlerinizin istikrarli çalismasina ve güvenligine katkida bulunuyor. Bizi farkli kilan detaylara baktigimizda ise öncelikle çevre dostuyuz, isletme maliyetlerinin önemli ölçüde azaltilmasina ve veri merkezi alanlarinin potansiyelinden en yüksek sekilde yararlanilmasina yardimci oluyoruz, DCIM ile görünmeyeni görünür kilabiliyoruz. En önemlisi de küresel bir ortak ve yerel bir dostuz, müsterilerimize hizmet vermek için dünya çapinda bir ag sunuyoruz."

- "Küresel veri merkezi pazarinin önümüzdeki on yil içinde 2020'ye kiyasla yaklasik yüzde 8 artmasi bekleniyor"

Mitsubishi Electric Türkiye Baskani Sevket Saraçoglu da sirketin veri merkezleri özelinde gerçeklestirdigi yatirimlarla ilgili bilgi verdi.

Bas döndürücü bir hiza ulasan dijitallesmenin, 5G iletisimindeki son gelismelerle birlikte daha fazla bulut tabanli ve çevrim içi çözümlere olan ihtiyaci tetikledigini aktaran Saraçoglu, sunlari kaydetti:

"Bu da veri merkezleri gibi IT altyapisina yapilan büyük yatirimlari motive ediyor. Dijital dünya son zamanlarda birçok yeniligi ve teknolojik devrimi tetikledi, buna paralel olarak veri merkezlerinde de büyümenin hizlandigini görüyoruz. Bu konuda yapilan arastirmalara baktigimizda küresel veri merkezi pazarinin önümüzdeki on yil içinde 2020'ye kiyasla yaklasik yüzde 8 artmasi bekleniyor. Mitsubishi Electric olarak bu dinamikleri göz önünde bulundurarak bir karar aldik, teknoloji konusundaki güçlü alt yapimizi ve deneyimli ekiplerimizi bir araya getirerek bu büyük pazar için önemli bir yatirima imza attik. Iklimlendirme ve fabrika otomasyon is birimlerimizin ortak çalismalari neticesinde sürdürülebilir, verimli ve bütüncül bir veri merkezi çözüm paketi olusturduk."

Veri merkezi çözümlerini 5 temel unsur üzerine kurguladiklarini bildiren Saraçoglu, veri merkezlerinin yapimi için essiz bir uzmanlik gerektigini, kendilerinin de dünya çapinda çok sayida çözüm teslim etme konusunda ciddi bir uzmanlik ve birikime sahip olduklarini belirtti.