Macron, Sahel'de 2 yil alikonulduktan sonra saliverilen Fransiz gazeteciyi karsiladiAlaattin Dogru

Macron, Sahel'de 2 yil alikonulduktan sonra saliverilen Fransiz gazeteciyi karsiladiAlaattin Dogru

ANKARA (AA) - Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Afrika ülkesi Mali'de 2021'de kaçirilan Fransiz gazeteci Olivier Dubois'yi, serbest birakilmasinin ardindan Paris yakinlarinda karsiladi.

Fransa'ya ait uçakla Villacoublay Havalimani'na inen Dubois'yi karsilayan Macron, Fransiz gazeteciye sarildiktan sonra onunla kisa bir süre sohbet etti.

Dubois, Macron'la görüstükten sonra ailesiyle pistten ayrildi.

Fransa Cumhurbaskani, dün Twitter'dan yaptigi açiklamada, Dubois'nin saliverilmesine katki sundugu için Nijer'e tesekkür etmisti.

Nijer Içisleri Bakanligi, terör örgütü El Kaide baglantili gruplar tarafindan Mali'de 2021'de kaçirilan Dubois'nin serbest kaldigini ve Niamey Havalimani'na getirildigini duyurmustu.

Mali'nin kuzeyindeki Gao bölgesinde Magrip El-Kaidesi'nin (AQIM) Sahel'den sorumlu kolu Cemaat Nusra el Islam ve Müslim (JNIM) tarafindan kaçirilan Dubois, en son geçen yil örgütün yayimladigi videoda görülmüstü.

Fransiz Liberation, Le Point, Jeune Afrique gibi birçok medya kurulusuna çalisan 49 yasindaki Dubois, dünyada alikonulan son Fransiz vatandasi olarak biliniyordu.