Eski kiz arkadasinin kazada ölümüne neden oldugu ileri sürülen saniga 8 yil 9 ay hapis Ramazan Kaya

Eski kiz arkadasinin kazada ölümüne neden oldugu ileri sürülen saniga 8 yil 9 ay hapis Ramazan Kaya

KAYSERI (AA) - Kayseri'de, otomobilini sikistirdigi eski kiz arkadasinin, trafik kazasi sonucu ölümüne neden oldugu ileri sürülen sanik, 8 yil 9 ay hapis cezasina çarptirildi.

1. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmada, tutuklu sanik E.S. (18), maktul S.K'nin müsteki annesi, babasi ve kardesleri ile taraf avukatlari hazir bulundu.

Durusmada savci önceki mütalaasini yineleyerek, sanigin "kadina karsi olasi kastla öldürme" suçundan cezalandirilmasini talep etti.

Sanik E.S. savunmasinda, olay günü yaninda arkadasi ile is yerine gitmek üzere araciyla yola çiktigini, maktul S.K'yi takip etmedigini, trafikte tesadüfen karsilastigini öne sürdü.

Otomobilini S.K'nin kullandigi aracin önüne kirmadigini iddia eden sanik, "Kendisini geçtim, seridimden asla çikmadim. Yan taraftan bana çarpti, çarpmanin etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybettim. Böyle bir sey olacagini bilseydim canimi ortaya koyar buna izin vermezdim. Bugüne kadar onun kilina dahi zarar vermedim. Bunu ailesi de biliyor. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." diye konustu.

Maktul S.K'nin müsteki babasi S.K. ise sanigin ehliyetsiz oldugunu belirterek, "Çikacak hiçbir karar yavrumu geri getirmeyecek. Ona doya doya sarilamayacagim. Sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini istiyorum." dedi.

Sikayetçi olduklarini belirten diger müstekiler de savcinin mütalaasi dogrultusunda sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini istedi.

Mahkeme heyeti, sanik E.S'ye "bilinçli taksirle öldürme" suçundan 8 yil 9 ay hapis cezasi verdi. Karari oy çoklugu ile alan heyet, sanigin tutuklulugunun devamina hükmetti.

- Olay

E.S. yönetimindeki 01 YL 708 plakali otomobil, S.K'nin kullandigi 38 ABP 077 plakali otomobil ile Y.Y. idaresindeki 38 ABR 067 plakali kamyonet, 13 Eylül 2022'de, Melikgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi Kocasinan Caddesi'nde çarpismisti.

Kazada sürücüler S.K. ve Y.Y. ile kamyonette bulunan D.B. yaralanmisti. Hastaneye kaldirilan yaralilardan S.K, iki gün sonra hayatini kaybetmisti.