Istanbul'da "Türkiye Güven Huzur" uygulamasi yapildiMustafa Hatipoglu,Ilyas Kaçar,Alptekin Soykan

Istanbul'da "Türkiye Güven Huzur" uygulamasi yapildiMustafa Hatipoglu,Ilyas Kaçar,Alptekin Soykan

ISTANBUL (AA) - Ülke genelinde gerçeklestirilen "Türkiye Güven Huzur Uygulamasi 2023/01" kapsaminda Istanbul'da denetimler gerçeklestirildi.

Içisleri Bakanligi koordinesinde genel asayisin ve kamu düzeninin saglanabilmesi için kamu kurum ve kuruluslarinin yakininda, stratejik öneme haiz bölgelerde ve vatandaslarin yogun oldugu yerlerde belli periyotlarla gerçeklestirilen suç ve suçluyla mücadeleye yönelik uygulamalar ülke genelinde devam ediyor.

Bu çerçevede yapilan "Türkiye Güven Huzur Uygulamasi 2023/01" kapsaminda, Istanbul'un Fatih, Kadiköy ve Beyoglu ilçelerinde belirlenen noktalarda denetim yapildi.

Asayis Sube Müdürlügü ile ilçe emniyet müdürlüklerinin yani sira Özel Harekat, Terörle Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Önleyici Hizmetler, Trafik Denetleme ile Havacilik ve Deniz Limani sube müdürlüklerine bagli ekipler ile bekçilerin katildigi asayis denetiminde, süpheli kisilere yönelik Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü gerçeklestirildi.

Polis helikopterlerinin de havadan destek verdigi ve trafik kontrollerinin yapildigi uygulama kapsaminda narkotik köpekleri durdurulan araçlarda uyusturucu madde aradi.

Aranan kisiler ile silah, biçak ve uyusturucu madde tasiyan süpheliler üzerinde yogunlasan denetimde, denizden polis botlari da destek verdi.