Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaras için gök gürültülü saganak uyarisiYildiz Nevin Gündogmus

Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaras için gök gürültülü saganak uyarisiYildiz Nevin Gündogmus

ANKARA (AA) - Osmaniye çevreleri ile Hatay'in kiyi, Kahramanmaras'in güney ilçelerinde, Dogu Karadeniz'in iç kesimleri, Dogu Anadolu'nun batisi ve dogusunda gök gürültülü saganak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Dogu Akdeniz'de bugün etkili olacak saganak ve gök gürültülü saganagin, Osmaniye çevreleri ile Hatay'in kiyi, Kahramanmaras'in güney ilçelerinde yarin da kuvvetli olmasi öngörülüyor.

Yagislarin, yarin sabah saatlerinde etkisini kaybedecegi tahmin ediliyor.

Ayrica yarin yurdun dogu bölgelerinde görülecek saganak ve gök gürültülü saganagin, sabah saatlerinden itibaren Erzurum'un dogusu, Agri ve Kars'in batisi, Ardahan, Mus, Batman'in kuzeyi, Siirt ve Sirnak'in dogusu ile Bitlis'in kuzey ve batisinda (kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte) yerel kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), Hakkari çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) olmasi, 1800 metre üzeri kesimlerde kuvvetli karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor.

- Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun batisinda kuvvetli yagis

Dogu bölgelerde görülecek saganagin, bu aksam saatlerinden sonra Dogu Karadeniz'in iç kesimleri (Bayburt, Gümüshane'nin dogusu, Trabzon'un iç kesimleri) ile Dogu Anadolu'nun batisinda (Erzincan, Tunceli, Elazig'inin dogusu, Bingöl'ün batisi) yerel kuvvetli, 1700 metre üzeri rakimli yerlerde kuvvetli karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi öngörülüyor.

Yagis alan tüm bölgelerde, kuvvetli yagislarin sebep olacagi ani sel, su baskini, yildim ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi istendi.