Milli Savunma Bakani Akar'dan Antakya'daki çadir kentte incelemeSarp Özer- Akar, çadir kentteki Mehmetçik Okulu'na çocuklarini düzenli göndermedigini ögrendigi ailelerle görüstü

Milli Savunma Bakani Akar'dan Antakya'daki çadir kentte incelemeSarp Özer- Akar, çadir kentteki Mehmetçik Okulu'na çocuklarini düzenli göndermedigini ögrendigi ailelerle görüstü

HATAY (AA) - Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, ziyaret ettigi çadir kentteki Mehmetçik Okulu'na çocuklarini düzenli göndermeyen depremzede ailelerle görüserek telkinde bulundu.

Akar, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen illerden Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.

Beraberindeki Milli Savunma Bakan Yardimcisi Alpaslan Kavaklioglu ve Genelkurmay 2'nci Baskani Orgeneral Selçuk Bayraktaroglu ile Antakya ilçesindeki Küçük Dalyan Mahallesi'ne giden Akar, buradaki çadir kentte incelemelerde bulundu. Bine yakin depremzedenin yasadigi çadir kentte Mehmetçik tarafindan kurulan çamasirhane ve banyo gibi üniteleri denetleyen Akar, çadir kentteki faaliyetlere iliskin de yetkililerden bilgi aldi, talimat verdi.

Çevresini saran çocuklar Bakan Akar'i bilgilendirme sirasinda yalniz birakmadi. Onlarla yakindan ilgilenen Akar daha sonra çocuklara oyuncak hediye etti. Depremzedelerle de bir araya gelen Akar, taleplerini dinledi.

Çadir kentteki Mehmetçik Okulu'nun çalismalarina iliskin de bilgi alan Akar'a yetkililer, "ailelerin çocuklarini düzenli olarak okula göndermedigini" iletti. Bunun üzerine Bakan Akar, depremzede ailelerle görüserek egitimin önemine vurgu yapti. Akar, "Milli Egitim Bakanligimizla koordineli olarak bu yerleri hazirlandik. Gerekli görevlendirmeleri Milli Egitim Bakanligimiz yapti. Çocuklarimizin egitimi çok önemli. Gerek depremin psikolojik etkilerinin azaltilmasi gerekse egitim hayatlarinin aksamamasi için çocuklarimizi bu okullara yönlendirelim." diye konustu.

Akar, çadir kentte ayrica Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan verilen hizmetlere iliskin de bilgi aldi.