Rusya: Cumhurbaskani Erdogan'in barisin korunmasina yönelik faaliyetlerini takdir ediyoruzDmitri Chirciu

Rusya: Cumhurbaskani Erdogan'in barisin korunmasina yönelik faaliyetlerini takdir ediyoruzDmitri Chirciu

MOSKOVA (AA) - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in barisin korunmasina yönelik faaliyetlerini ve ara buluculuk girisimlerini takdir ettiklerini söyledi.

Peskov, baskent Moskova'da gündemdeki konulara dair gazetecilere açiklamalarda bulundu.

Türkmenistan Halk Maslahati Baskani Gurbanguli Berdimuhamedov'un Erdogan'in baris alaninda Nobel ödülüne aday gösterilmesi teklifini degerlendiren Peskov, "Elbette, Erdogan'in çabalarini, barisin korunmasina yönelik faaliyetlerini, ara buluculuk yapma girisimlerini ve Rusya-Türkiye iliskilerinin gelisimine iliskin tutumunu çok takdir ediyoruz." dedi.

Polonya ve Slovakya'nin eski Sovyet üretimi savas uçaklarini Ukrayna'ya teslim etme yönündeki kararlarini da degerlendiren Peskov, söz konusu ülkelerin elindeki eski askeri teçhizatlari imha etmeye çalistigina dikkati çekti.

Peskov, "Bu, Polonya dahil bazi NATO ülkelerinin nasil bir davranis sergiledigini gösteriyor, çatismaya dogrudan dahil olma düzeylerini artiriyor. Elbette askeri teçhizatin sevkiyati, özel askeri operasyonun sonucunu etkileyemez, ancak Ukrayna için ek sorunlar yaratabilir." diye konustu.

Sözcü Peskov, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birlesmis Milletler (BM) arasinda 22 Temmuz 2022'de Istanbul'da yapilan ve 18 Mart'ta sona erecek Tahil Koridoru Anlasmasi'nin uzatilmasi konusuna iliskin ise "Rusya, bu anlasmayi 60 güne uzatiyor." ifadesini kullandi.