Avrupa sampiyonasindan madalyalarla dönen kick boksçular Erzurum'da coskuyla karsilandiTalha Koca- Milli takim antrenörü Emre Sahin: - "Yunanistan, Polonya, Macaristan ve Bulgaristan gibi ülkeler kick boksta nam yapmis, basarili ülkeler ama biz onlara karsi çok iyi sekilde kanimizin son damlasina kadar mücadele ettik"

Avrupa sampiyonasindan madalyalarla dönen kick boksçular Erzurum'da coskuyla karsilandiTalha Koca- Milli takim antrenörü Emre Sahin:
- "Yunanistan, Polonya, Macaristan ve Bulgaristan gibi ülkeler kick boksta nam yapmis, basarili ülkeler ama biz onlara karsi çok iyi sekilde kanimizin son damlasina kadar mücadele ettik"

ERZURUM (AA) - Istanbul'da 25 Agustos-3 Eylül'de düzenlenen WAKO Avrupa Gençler, Yildizlar, Minikler Kick Boks Sampiyonasi'ndan 3 altin ve 2 bronz madalya ile dönen milli takim sporculari Erzurum'da coskuyla karsilandi.

Kategorilerinde Avrupa sampiyonu olan Muhammet Enes Yanmaz, Berat Önal ve Furkan Akgün ile 3'üncülük elde eden Arda Asil Tahur ve Furkan Dasdemir için Erzurumspor FK Tesisleri önünde karsilama töreni düzenlendi.

Davul zurna esliginde çiçeklerle karsilanan milli sporcular, kupa ve madalyalariyla yöresel oyunlar oynadi.

Milli takim antrenörü Emre Sahin, AA muhabirine, sampiyonaya 6 sporcusu ile katildigini ve 3 sporcusunun Avrupa Sampiyonu, 2'sininde üçüncü oldugunu söyledi.

Sampiyonaya 38 ülkeden 3000'e yakin sporcu katildigini ifade eden Sahin, "6 sporcumuzdan 1'i hariç hepsi madalya kazandi. Sporcularim dünyanin en iyileriyle dövüstü. Gerçekten zor bir arenada ilk kez mücadele ettiler ama sanki o arenada yillarca ülkeyi temsil etmis gibi yaristilar. Yunanistan, Polonya, Macaristan ve Bulgaristan gibi ülkeler kick boksta nam yapmis, basarili ülkeler ama biz onlara karsi çok iyi sekilde kanimizin son damlasina kadar mücadele ettik. 1.8 saniyede bile maç çevirdik." dedi.

Sahin, sporculariyla gurur duydugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu mutluluk çok güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin çünkü Türk ruhu bambaska, mücadele etmek her Türk'ün yüreginde var. Insallah çocuklarimiza dünya sampiyonasi da nasip olur. Sporcularim daha önce bu gibi sampiyonalarda kendi sikletlerinde basari elde etti. 1,5 yil boyunca antrenman yaptilar. Bu çok uzun bir süre, her seyden ödün verdiler ama sonunda ülkelerini en iyi sekilde temsil edip, Avrupa sampiyonu oldular. Burada en büyük ödül onlarin ardindan bizlerindir. Bizler de aileleri gibi elimizi tasin altina koyup elimizden gelenleri yaptik. Bu çocuklar yildiz kategorisinden, genç kategorisine yeni çiktilar. Çok heyecanliydilar, kalpleri yerinden çikacak gibi mücadele ettiler. Sükürler olsun ki hiçbir ülkeye yenilmeden, ülkemizi en iyi sekilde temsil ettik."