TFF Tahkim Kurulu, Bursaspor'un seyircisiz oynama cezasini 7 maça indirdiErcan Çakar

TFF Tahkim Kurulu, Bursaspor'un seyircisiz oynama cezasini 7 maça indirdiErcan Çakar

ISTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) Bursaspor'a verdigi 9 maç seyircisiz oynama cezasini 7 karsilasmaya indirdi.

TFF'den yapilan açiklamada, Tahkim Kurulunun, TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 25. haftasinda Amed Sportif Faaliyetler'i konuk ettigi maçta çikan olaylar nedeniyle Bursaspor'a verilen cezalara yönelik itirazi görüstügü belirtildi.

Taraftar ve mensuplarinin neden oldugu saha olaylari ile talimatlara aykiri eylemden dolayi Bursaspor'a verilen 8 maç seyircisiz oynama ve 280 bin lira para cezasinin, eylemin agirligi ile verilen cezanin orantili olmasi açisindan 6 maç seyircisiz oynama ve 210 bin lira para cezasi olarak düzeltilmesine oy çokluguyla karar verildigi bildirildi.

Taraftarlarinin neden oldugu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle yesil-beyazli takima verilen bir maç seyircisiz oynama ve 6 bin lira para cezasinin ise onandigi aktarildi.

Ayrica Bursaspor'a verilen 400 bin lira para cezasi ile kulüp görevlileri Askin Degirmenci ve Aybars Türkkan'a verilen 90'ar gün hak mahrumiyeti cezalarinin da onandigi kaydedildi.