Gazi Savas Kaya, ay yildizli bayrak için mücadelesini milli formayla sürdürüyorHalil Ibrahim Avsar,Muhammed Boztepe- Ampute Futbol Milli Takimi oyuncusu Savas Kaya: "Ülkem için bir parçami verdim ve gazilik onuruyla ödüllendirildim. Daha sonra ay yildizli bayragi temsil ederken dünya sampiyonu oldum, tekrar kendimle gurur duydum" - "Futbol oynadigim dönemlerde kendimi daha dinç, daha özgür hissediyorum"

Gazi Savas Kaya, ay yildizli bayrak için mücadelesini milli formayla sürdürüyorHalil Ibrahim Avsar,Muhammed Boztepe- Ampute Futbol Milli Takimi oyuncusu Savas Kaya:
"Ülkem için bir parçami verdim ve gazilik onuruyla ödüllendirildim. Daha sonra ay yildizli bayragi temsil ederken dünya sampiyonu oldum, tekrar kendimle gurur duydum"
- "Futbol oynadigim dönemlerde kendimi daha dinç, daha özgür hissediyorum"

ANKARA (AA) - HALIL IBRAHIM AVSAR / MUHAMMED BOZTEPE - Tunceli'de 2008'de mayina basmasi sonucu gazi olan Savas Kaya, Ampute Futbol Milli Takimi ile ay yildizli bayrak için mücadele etmeye devam ediyor.

Amasya'da dünyaya gelen 38 yasindaki Savas Kaya, terörle mücadele kapsaminda gittigi operasyonda mayina basmasi sonucu sol bacagini diz kismindan kaybetti.

Bacagini kaybetmesine ragmen hayata dair umudunu hiç yitirmeyen ve rehabilitasyon tedavisi gördügü sirada kendisi gibi gazilerin destegiyle ampute futbolla tanisan Kaya'nin hayati, kendi deyimiyle "o gün" yeniden basladi.

Ampute Futbol Milli Takimi'nin 2017'de Avrupa sampiyonu, 2018'de ise dünya ikincisi oldugu kadroda yer alan Savas Kaya, geçen yil Türkiye'de düzenlenen Dünya Kupasi'nda ay yildizli formayla sampiyonluk sevinci yasadi.


- "Futbol oynadigimda mutlu oluyorum"

Savas Kaya, 18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yil dönümü dolayisiyla AA muhabirine yaptigi açiklamada, 20 yasinda bir uzvunu kaybetmenin ve hayata yeniden tutunmanin zor bir durum oldugunu söyledi.

Ampute futbolla tanismasinin ardindan hayata yeniden döndügünü dile getiren Kaya, "Futbol oynadigimda mutlu oluyorum. O nedenle 15 senedir bu sporu yapiyorum. Futbol oynadigim dönemlerde kendimi daha dinç, daha özgür hissediyorum. 20 yasinda ülkemi, bayragimi korumak için terörle mücadelede bir ayagimi kaybettim. Ülkemi, bayragimi tekrar temsil etmek için 15 yilimi da futbola verdim." ifadelerini kullandi.

Türkiye için mücadele etmeye milli formayla devam ettigini belirten Kaya, sözlerini söyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandasiyiz, bu ülkede yasiyoruz. Bu ülkeyi askerlik görevimizi yaparken topraklarimiz, ülkemizin birlik ve beraberligi için savunuyorsak, daha öncesinde Çanakkale'de sehitlerimiz bu ülkenin bölünmez bütünlügü için nasil kan döktüyse biz de ayni sekilde kan döktük, bedel ödedik. Ödemeye de devam edecegiz. 'Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir. Toprak eger ugrunda ölen varsa vatandir'. Her Türk gencinin, vatanin bölünmez bütünlügü için elinden geleni yapacagini düsünüyorum. Ben de bayrak için mücadelemi hala devam ettiriyorum."

"Kendimle iki sefer gurur duydum." diyen Kaya, "2008'de yaralandiktan sonra ülkem için bir parçami verdim ve gazilik onuruyla ödüllendirildim. Daha sonra ay yildizli bayragi temsil ederken dünya sampiyonu oldum, tekrar kendimle gurur duydum. Ülke temsili gibi daha büyük, gurur verici hiçbir sey yoktur." seklinde konustu.


- "Burak Yilmaz'i örnek aliyorum"

Savas Kaya, kariyerinin sonuna yaklastigini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"38 yasindayim. 15 sene emek verdim ve hala Süper Lig'de mücadele ediyorum. Forvet mevkisinde oynuyorum. Kendime Burak Yilmaz'i örnek alabilirim. Çünkü o da ülkemizi sayisiz kez temsil etti ve sayisiz golleri var. Benim de Süper Lig, Dünya Kupasi ve Avrupa'da bir o kadar gol atmisligim var. Fiziksel olarak elverisli oldugum müddetçe mücadeleme devam etmek istiyorum."