Asik Veysel'in vefatinin 50. yilinda Bodrum'da topraktan dev portresi yapildiDurmus Genç

Asik Veysel'in vefatinin 50. yilinda Bodrum'da topraktan dev portresi yapildiDurmus Genç

MUGLA (AA) - Mugla'nin Bodrum ilçesinde halk ozani Asik Veysel, vefatinin 50. yilinda topraktan olusturulan dev portresiyle anildi.

Cumhurbaskanligi Genelgesi ile 2023 yilinin "Asik Veysel" yili ilan edilmesiyle, büyük halk ozani yurtta çesitli etkinliklerle anilmaya devam ediyor.

Bu kapsamda fotograf sanatçisi Cumhur Aygün ve ekibi, 25 bin avuç topraktan Asik Veysel'in dev portresini olusturdu.

Düzenlenen törende konusan sanatçi Aygün, portreyi hazirlamaktan büyük mutluluk duydugunu söyledi.

Etkinlik için Sia Familia'yi seçmelerinin bir nedeninin oldugunu belirten Aygün, "Burasi dogal, tarihi dokusu ve birçok medeniyetin besigi. Yüzlerce yillik agaçlarin çevreledigi, huzur veren dogasiyla 50 dönümlük bir arazide olusturulan performans alani, bundan sonra da birçok sanatsal etkinlige ev sahipligi yapacak. Bodrum'a deger katan, dogayla iç içe bu ortamda ilk sanatsal etkinligi gerçeklestirmis olmanin gururunu yasiyoruz." dedi.

Aygün, 2 ay boyunca ön hazirliklarini yaptiklari çalismanin yaklasik 5 günde 20 kisilik bir proje ekibiyle hayata geçtigini kaydetti.

Asik Veysel Kara Toprak Projesi'nin 25x35 metre ebatlarinda toprakla olusturulan ilk dev portre olma özelligi tasidigini vurgulayan Aygün, Asik Veysel'in vefatinin 50. yilinda 25 bin avuç kara toprakla portresini hazirlayarak ustaya minnetlerini gösterdiklerini dile getirdi.