Bakirköy'de kiracisini tehdit edip darbeden ev sahibine 24 yil hapis talebiMelike Gallenkus Ayfar- Iddianamede, müsteki Guldzhakhan Kritchkaia'nin evindeki olayda sanigin eylemini silahtan sayilan çatalla gerçeklestirdigi, esyalari müstekilere firlatmak suretiyle müstekileri yaraladigi belirtildi

Bakirköy'de kiracisini tehdit edip darbeden ev sahibine 24 yil hapis talebiMelike Gallenkus Ayfar- Iddianamede, müsteki Guldzhakhan Kritchkaia'nin evindeki olayda sanigin eylemini silahtan sayilan çatalla gerçeklestirdigi, esyalari müstekilere firlatmak suretiyle müstekileri yaraladigi belirtildi

ISTANBUL (AA) - Bakirköy'de kira artisini kabul etmeyen kiracisinin evine zorla girdigi, elektrik ve su sayacini söktügü, kiracisi ve arkadasini tehdit edip hakarette bulundugu ve darbettigi iddia edilen bir sanik hakkinda 24 yila kadar hapis istemiyle dava açildi.

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, müsteki Guldzhakhan Kritchkaia'nin olay günü olan 2 Temmuz 2022'de Ataköy 9. Kisim'daki ikametine girildiginde yerde çok sayida cam kiriklarinin bulundugunun, yatak odasi kapisinin mentesesinin çikmis, kapisinin egik ve kahve makinesinin yerde kirik vaziyette oldugunun tespit edildigi belirtildi.

Müsteki avukatinin sikayet dilekçesi sundugu aktarilan iddianamede, dilekçede müstekinin dairenin sahibi olan sanik Mehmet Cengiz Bilik'ten daireyi 1 Ocak 2020'de kiraladigi, kiralarini aksatmadigi, ev sahibinin 2022 yilinda yüzde 100'ün üzerinde kira artisi yapmak istedigi ve müstekinin bu durumu kabul etmedigi kaydedildi.

Iddianamede, sanigin siddet uygulayarak, müstekiyi evden çikarmak amaciyla çesitli yollara basvurdugu, 2 Temmuz 2022'de müsteki Kritchkaia ile misafiri olan diger müsteki Nadir Önüç'ün evde oldugu sirada sanik ile tesisat islerine bakan birinin adrese gelerek evi bosaltmasini istedigi anlatilarak, sanigin müstekiyi darbettigi, elindeki çatalla tehdit ettigi ve camdan olusan ürünleri firlattigi bildirildi.

Olayla ilgili bilirkisi raporu alindigina isaret edilen iddianamede söz konusu raporda, ev sahibi oldugu belirtilen sahsin evin içerisinde bagirip, çagirdigi, sürekli ayni seyleri tekrar ettigi ve evin içerisinde dolasarak buzdolabindan aldigi içerisi dolu kavanoz siseleri yere firlatip kirdigi, cam siseleri kirmasindan dolayi evin içerisinin cam parçalari ile doldugu, cam kiriklarinin olusmasiyla meydana gelen yaralanmalar neticesinde ev içerisinde kan izlerinin oldugu vurgulandi.

Iddianamede, sanik Bilik'in suçlamalari reddettigi belirtilerek, müsteki Kritchkaia'nin evine, sanik Bilik'in rizasi disinda girerek, orada kalmaya devam ettigi ve bu eylemin konut dokunulmazligi suçuna vücut verdigi ifade edildi.

- Sanik müstekiyi silahtan sayilabilecek çatal ile tehdit etti

Sanigin müstekiler Kritchkaia ve Nadir Önüç'e hakaret içerikli sözler sarf ettiginin alti çizilen iddianamede, sanik Bilik'in olay günü üzerinden çatal çiktigi ve hayatin olagan akisi da nazara alindiginda sanigin müstekiyi silahtan sayilabilecek çatali kullanarak tehdit ettigi degerlendirildi.

Iddianamede, "Sanigin müsteki Kritchkaia'nin ikametinde cam kavanozlari yere firlatmak ve çesitli eylemlerle ikamete zarar vermek suretiyle mala zarar verme suçunu isledigi, sanigin müstekinin ikametine ait su ve elektrik sayacini sökmek suretiyle hirsizlik suçunu isledigi yönünde kamu davasi açmaya muktedir delillerin olustugu anlasilmaktadir." ifadelerine yer verildi.

Müstekilerin aldigi raporlarda basit tibbi müdahale ile giderilebilir ölçüde hafif nitelikte yaralandiklarinin sabit oldugu kaydedilen iddianamede, sanigin eylemini silahtan sayilan cisim olan çatalla gerçeklestirdigi ve ikamet içerisinde gerçeklesen olayda esyalari müstekilere firlatmak suretiyle müstekileri yaraladigi bildirildi.

Iddianamede, sanik Mehmet Cengiz Bilik'in "hakaret", "silahla yaralama", "silahla tehdit, "konut dokunulmazligini ihlal etme" ve "nitelikli hirsizlik" suçlarindan toplam 9 yil 3 aydan 24 yila kadar hapsi isteniyor.

Davanin durusmasi önümüzdeki günlerde Bakirköy 39. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.