Kocaeli'de çöpte bulunan 3 kedi yavrusunu, yeni dogum yapan kedi besliyorMelih Palas

Kocaeli'de çöpte bulunan 3 kedi yavrusunu, yeni dogum yapan kedi besliyorMelih Palas

KOCAELI (AA) - Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde çöpte bulunan 3 kedi yavrusuna, yeni dogum yapan baska bir kedi sahip çikti.

Karamürsel Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü personelinin dikkati sayesinde çöpten kurtarilan kedi yavrulari, Kocaeli Hayvanlari Koruma Dernegine (KOCAELIDER41) teslim edildi.

Bitkin halde bulunan kedi yavrularini, KOCAELIDER41 Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Denizci'nin evinde baktigi ve yeni dogum yapan anne kedi besliyor.

KOCAELIDER41 Baskani Selma Pilatin Pek, AA muhabirine, sokak hayvanlarinin korunmaya muhtaç canlilar oldugunu belirterek, hayvanlarin bu çirkin muameleyi hak etmedigini, hayvanlara karsi sevgi ve sefkat gösterilmesi gerektigini kaydetti.

Günümüzde kedi ve köpekler basta olmak üzere pek çok hayvanin evde bakildigini vurgulayan Pilatin, sunlari söyledi:

"Karamürsel Belediyesi personeli, çöpe atilan yavru kedileri ölümün kiyisindan kurtarmis. Personelin bulundugu karton toplama araci, presleme yaparken son anda içinde yeni dogmus kedi yavrularini fark etmis. Allah onlardan razi olsun. Yeni dogum yapan anne kedi, yavrulari kabul etti sükür. Kedileri çöpe atanlari vicdanli olmaya davet ediyorum, inanin daha mutlu olursunuz."

Denizci de kedilerin çöpe atilmasindan duydugu üzüntüyü dile getirerek, "Bu isin kahramanlari Karamürsel Belediyesi temizlik görevlilerinden Allah razi olsun. Onlar bulmasaydilar, bu yavrular ölmüs olacaklardi." dedi.

Evde baktigi kedilerden birinin yeni dogum yaptigini belirten Denizci, "Çöpe atilan kediler, bana getirildi. Yeni dogum yapan kedimizin yanina koymadan önce anne kedinin yavrularini tüylerine sürterek, yavrularin kokusunun diger getirilen yavru kedilere geçmesini sagladik. Anne kedimizin yanina koyduk ve onlari da kabul etti, çok mutlu olduk. Bu olaya insanlik disi diyorum ama sasirmamak lazim, insanlar çocuklarini bile çöpe atabiliyor." ifadelerini kullandi.