Amerikan Islam Iliskileri Konseyinden, Hindistan Basbakani'nin Kongre oturumunun iptali çagrisiDildar Baykan Atalay

Amerikan Islam Iliskileri Konseyinden, Hindistan Basbakani'nin Kongre oturumunun iptali çagrisiDildar Baykan Atalay

WASHINGTON (AA) - Amerikan Islam Iliskileri Konseyi (CAIR), ABD Kongresindeki liderlerden Hindistan Basbakani Narendra Modi'nin yapacagi konusmanin iptal edilmesini isteyerek, aksi halde boykot çagrisi yapacaklarini bildirdi.

CAIR Hükümet Isleri Direktörü Robert McCaw, Senato Çogunluk Lideri Chuck Schumer, Senato'daki Cumhuriyetçilerin Lideri Mitch McConnell, Temsilciler Meclisi Sözcüsü Kevin McCarthy ve Azinlik Lideri Hakeem Jeffries'e bir mektup göndererek, Modi'nin Kongre'de konusma yapacak olmasina tepki gösterdi.

Mektubunda, "Modi'nin Kongre'de hitapta bulunmasi, Hristiyanlara, Müslümanlara, Sihlere ve diger dini azinliklara zulmetmenin, ABD Kongresi nezdinde bir önemi olmadigi mesajini veriyor." ifadesini kullanan McCaw, Modi'nin "demokrasiye aykiri" politikalarini elestirdi.

McCaw, mektubunda, "Eger söz konusu Kongre oturumu gerçeklesirse, Kongre üyelerine boykot çagrisi yapacagiz." uyarisinda bulundu.

CAIR'in yaptigi diger açiklamalarda da Hindistan'in dini azinliklara muamelesi nedeniyle Kongre'nin bu ülkeyi "özel endise duyulan ülkeler" listesine eklemesi ve Biden'in Modi onuruna verecegi yemegi iptal etmesi istendi.

Temsilciler Meclisi Baskani Kevin McCarthy, Modi'ye mektup göndererek, 22 Haziran'da Kongre'de Temsilciler Meclisi ve Senato ortak oturumunda konusma yapmaya davet etmisti.