Adalet Bakani Tunç'tan Ankara'daki terör saldirisina iliskin açiklama: Kemal Karadag- "Genis çapli bir sorusturma var. Hareket ettikleri yerden itibaren detaylariyla arastiriliyor" - "Milletimizin huzurunu bozan, ülkemizin güvenligine tehdit olusturan tüm örgütlerle olusumlarla terörle mücadelemiz kararlilikla sürecek. Bu tür olaylar kararliligimiza zerre kadar sekte vurmayacaktir"

Adalet Bakani Tunç'tan Ankara'daki terör saldirisina iliskin açiklama: Kemal Karadag- "Genis çapli bir sorusturma var. Hareket ettikleri yerden itibaren detaylariyla arastiriliyor"
- "Milletimizin huzurunu bozan, ülkemizin güvenligine tehdit olusturan tüm örgütlerle olusumlarla terörle mücadelemiz kararlilikla sürecek. Bu tür olaylar kararliligimiza zerre kadar sekte vurmayacaktir"

TBMM (AA) - Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Ankara'daki terör saldirisina iliskin genis çapli sorusturmanin sürdügünü, tüm detaylarin arastirildigini bildirdi.

Tunç, Meclis'te 28. Dönem 2. Yasama Yili resepsiyonunda, Ankara'daki terör saldirisina iliskin gazetecilerin sorularini yanitladi.

Saldiriyi lanetleyen Tunç, olayin tüm boyutlariyla arastirildigini ifade etti.

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca derhal sorusturma baslatildigini dile getiren Tunç, bassavci vekilinin koordinasyonunda yeteri kadar savci görevlendirildigini belirtti.

Bakan Tunç, "Emniyet güçlerimizle istihbarat teskilatimizla birlikte olayin tüm boyutlari arastiriliyor. Sonuçta arkasinda kimler var, hangi örgüt var, tüm bunlarla ilgili resmi açiklama sorusturmanin neticesinde belli olacaktir. Hep beraber bekleyecegiz." diye konustu.

Türkiye'nin terörün her türlüsüyle mücadele ettigini ifade eden Tunç, "Milletimizin huzurunu bozan, ülkemizin güvenligine tehdit olusturan tüm örgütlerle olusumlarla terörle mücadelemiz kararlilikla sürecek. Bu tür olaylar kararliligimiza zerre kadar sekte vurmayacaktir." dedi.

- "Tüm detaylar arastiriliyor"

Adalet Bakani Tunç, kimlik tespiti ve eylemi gerçeklestiren örgüte iliskin soru üzerine, "Genis çapli bir sorusturma var. Hareket ettikleri yerden itibaren bütün bunlar detaylariyla arastiriliyor. Sorusturmanin neticesinde kamuoyu bilgilendirilecektir." açiklamasini yapti.

"Kayseri'den yola çiktiklari, bir araci gasbettikleri bilgileri var. Oradaki sorusturmaya iliskin veri var mi?" sorusuna Tunç, "Kayseri Develi'de dün sabah saatlerinde ise giden bir veteriner hekim, aksama kadar haber alinamayinca; yakinlari endiseleniyor ve jandarmaya haber veriyorlar. Sonrasinda veteriner hekimin cesedine ulasiliyor ve aracinin gasbedildigi ortaya çikiyor. Oradan itibaren de tüm detaylar arastiriliyor. Bu, sorusturmanin neticesinde ortaya çikacak." yanitini verdi.