Memleket Partisi Genel Baskani Ince, cumhurbaskani adayligi için imza verdi:Sefa Sahin- "Siz adayiniza güvenmiyorsunuz da bana 'Aday olamazsin' diye bagiriyorsunuz. Ben demokratik hakkimi kullaniyorum" - "Biz, Türkiye'nin önünü tikayacak bir sey yapmayiz. Demokratik hakkimiz bu, dayatmalara karsi çikiyoruz. Insanlara üçüncü bir yol öneriyoruz, seçenek sunuyoruz"

Memleket Partisi Genel Baskani Ince, cumhurbaskani adayligi için imza verdi:Sefa Sahin- "Siz adayiniza güvenmiyorsunuz da bana 'Aday olamazsin' diye bagiriyorsunuz. Ben demokratik hakkimi kullaniyorum"
- "Biz, Türkiye'nin önünü tikayacak bir sey yapmayiz. Demokratik hakkimiz bu, dayatmalara karsi çikiyoruz. Insanlara üçüncü bir yol öneriyoruz, seçenek sunuyoruz"

ANKARA (AA) - Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, "Siz adayiniza güvenmiyorsunuz da bana 'Aday olamazsin' diye bagiriyorsunuz. Ben demokratik hakkimi kullaniyorum." dedi.

Ince, cumhurbaskani adayligi kapsaminda, "100 bin imza kampanyasi"ni baslatmak için Ankara Il ve Merkez Ilçe Seçim Kurullari binasindaki Çankaya Ilçe Seçim Kurulu Baskanligina geldi.

Imza vermesinin ardindan basin mensuplarina açiklama yapan Ince, 20 yilin sonunda herkesin "tek adam" yönetiminden sikayetçi oldugunu ve bunun karsiliginin, ya da rakibin "tek aday" olamayacagini savundu.

Muharrem Ince, "tek aday dayatmasina" da karsi çikacaklarini, demokrasilerin seçme ve seçilme üzerine kurulu oldugunu belirterek, "Bu ihale takimi gibi oldu. 'Kimse ihaleye girmesin, ihaleye girenin ayagini kirarim, seni tehdit ederim'. Böyle bir sey yok. Siz adayiniza güvenmiyorsunuz da bana 'Aday olamazsin' diye bagiriyorsunuz. Ben demokratik hakkimi kullaniyorum." diye konustu.

Insanlarin seçim kurullarina imza vermek için geldigini hatirlatan Ince, sunlari kaydetti:

"Birakin insanlar yarissin. Biz, Türkiye'nin önünü tikayacak bir sey yapmayiz. Demokratik hakkimiz bu, dayatmalara karsi çikiyoruz. Insanlara üçüncü bir yol öneriyoruz, seçenek sunuyoruz. Milletimize diyoruz ki 'Bir ihtimal daha var'. Onun için bütün milletimizi pazartesi günü saat 20.00'ye kadar seçim kuruluna imza vermeye davet ediyorum. Bu bir yaristir, büyük ihtimalle birinci turda bitmeyecek bir yaristir. Ikinci turda hep birlikte geregini yapacagiz, bu iktidardan kurtulacagiz."