AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Sultangazi'de konustu:Alper Korkmaz- "14 Mayis'ta sandiklar açildiginda, Türkiye Yüzyili'nin kapilari sonuna kadar açilacak. Recep Tayyip Erdogan, yeniden halkimiz tarafindan cumhurbaskani seçilecek. AK Parti meclisin açik ara birinci partisi olacak" - "Esas itibariyla bu seçim, Türkiye'nin istikamet tayini ve tespiti seçimidir. Türkiye'nin, tam bagimsiz, güçlü, büyük Türkiye olma hedefinde yürüyüp yürümeyecegine karar verecegi seçimdir"

AK Parti Genel Baskanvekili Kurtulmus, Sultangazi'de konustu:Alper Korkmaz- "14 Mayis'ta sandiklar açildiginda, Türkiye Yüzyili'nin kapilari sonuna kadar açilacak. Recep Tayyip Erdogan, yeniden halkimiz tarafindan cumhurbaskani seçilecek. AK Parti meclisin açik ara birinci partisi olacak"
- "Esas itibariyla bu seçim, Türkiye'nin istikamet tayini ve tespiti seçimidir. Türkiye'nin, tam bagimsiz, güçlü, büyük Türkiye olma hedefinde yürüyüp yürümeyecegine karar verecegi seçimdir"

ISTANBUL (AA) - AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "14 Mayis'ta sandiklar açildiginda, Türkiye Yüzyili'nin kapilari sonuna kadar açilacak. Recep Tayyip Erdogan, yeniden halkimiz tarafindan cumhurbaskani seçilecek. AK Parti meclisin açik ara birinci partisi olacak." dedi.

Istanbul'dan AK Parti milletvekili adayi olan Kurtulmus, Sultangazi Belediyesi davet salonunda, ilçedeki mahalle muhtarlari ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Kurtulmus, programda yaptigi konusmada, 1950 seçimlerini hatirlatarak, o dönemdeki seçimlerin, millet için yeni bir umut kapisi, Türkiye için ise yeni bir soluklanma mecrasi, tam manasiyla demokratik bir baslangiç oldugunu vurguladi.

Açilan bu yolun, Türkiye'de büyük mesafeler katedilmesini sagladigini dile getiren Kurtulmus, "AK Parti'nin 21 yillik iktidarlarinda çok sayida büyük eser ve hizmetlerin ortaya çiktigini biliyoruz. Bunlarin gerçeklestirilmesini saglayan temel sebeplerden birisi ise vesayetin sonlandirilmis olmasidir. Eger vesayet düzeni eskisi gibi devam edebilseydi, eger sizler mücadele etmeseydiniz, yani 27 Nisan muhtirasina, Gezi Parki eylemlerine direnmeseydiniz, 17-25 Aralik süreçlerinde ve 15 Temmuz darbe tesebbüsünde mücadele etmeseydik inanin ki bunlarin gerçeklestirilmesi mümkün olmazdi." diye konustu.

Yine bir 14 Mayis'ta seçime gidildigini animsatan Kurtulmus, sözlerini söyle sürdürdü:

"Tam 73 sene sonra bu sefer 14 Mayis 2023'te insallah sandiklar ortaya gelecek. Milletimiz oyunu verecek. Bu seçim, tekraren altini çizerek söylüyorum, kimin cumhurbaskani seçilecegi seçiminden ibaret degildir. Bu seçim, sadece kimlerin milletvekili olacagi seçimi hiç degildir. Bu seçim evet cumhurbaskanini, milletvekillerini seçecegiz ama esas itibariyla bu seçim, Türkiye'nin istikamet tayini ve tespiti seçimidir. Türkiye'nin, tam bagimsiz, güçlü, büyük Türkiye olma hedefinde yürüyüp yürümeyecegine karar verecegi seçimdir.

Inaniyoruz ki 14 Mayis aksami sandiklar açildiginda, sadece oy pusulalari açilip verilen oylar sayilmayacak.14 Mayis'ta sandiklar açildiginda, Türkiye Yüzyili'nin kapilari sonuna kadar açilacak. Recep Tayyip Erdogan, yeniden halkimiz tarafindan cumhurbaskani seçilecek. AK Parti, meclisin açik ara birinci partisi olacak."

Kurtulmus, 1950 yilinin 14 Mayis'inin bir milat oldugunu belirterek, "Allah'in izniyle 2023'ün 14 Mayis'i yeni bir milat olacaktir. 21 yildir hazirliklari yapilan, hatta son iki asirdir milli ve siyasi mücadelesi verilen bu mücadelede geldigimiz noktada, simdi yeni bir evreye geçiyoruz." ifadesini kullandi.

Programa, Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun, AK Parti Ilçe Baskani Süleyman Yigitoglu ve milletvekili adaylari da katildi.