Filistinli gruplardan Israil güçlerinin 3 kisiyi öldürdügü Cenin baskinina tepkiNour Mahd Ali Abu Aisha,Safiye Karabacak- Hamas Sözcüsü Hazim Kasim: - "Cenin'deki suçun tüm sorumlulugu isgalci Israil'e ait" - Islami Cihad Hareketi: - "Direnis, bu suça, düsmani ve hükümetini caydirici, sehit kanlarinin intikamini alacak sekilde cevap verecektir"

Filistinli gruplardan Israil güçlerinin 3 kisiyi öldürdügü Cenin baskinina tepkiNour Mahd Ali Abu Aisha,Safiye Karabacak- Hamas Sözcüsü Hazim Kasim:
- "Cenin'deki suçun tüm sorumlulugu isgalci Israil'e ait"
- Islami Cihad Hareketi:
- "Direnis, bu suça, düsmani ve hükümetini caydirici, sehit kanlarinin intikamini alacak sekilde cevap verecektir"

GAZZE (AA) - Hamas, Islami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtulus Cephesi (FHKC) ile Filistin Demokratik Halk Kurtulus Cephesi (FDHKC), Israil askerlerinin isgal altindaki Bati Seria'da Cenin Mülteci Kampi'na düzenledigi baskina tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasim yaptigi yazili açiklamada, "Cenin'deki suçun tüm sorumlulugunun isgalci Israil'e ait oldugunu" belirtti.

Kasim, "Isgalciler mücadeleyi sonlandiramiyor ve bu yüzden isyanci gençlere karsi katliamlara basvuruyor. Bu mücadele, halk hedeflerine ulasana kadar sona ermeyecek." ifadelerini kullandi.

"Israil'in isledigi bu suçlarin direnisi durduramayacagi" vurgusu yapan Kasim, "sehitlerin kaninin bosa gitmeyecegini" kaydetti.

- Öldürülen 3 Filistinli Islami Cihad Hareketi mensubu

Islami Cihad Hareketi Sözcüsü Tarik Silmi de "sehitlerin sayisindaki yükselisin, sadece halkin direnisini artiracagini" ifade etti.

Silmi, "Cenin'de gerçeklestirdigi igrenç suikast suçundan tamamen isgali sorumlu tutuyoruz. Bu düsmanla hesap kapanmayacak ve devam eden saldirilari, halkimizi savunma görevimizi yerine getirmemizi gerektiriyor." dedi.

Islami Cihad Hareketi yaptigi baska bir açiklamada, hayatini kaybeden Filistinlilerin kendi üyeleri oldugunu duyurdu.

Açiklamada, "Direnis, bu suça, düsmani ve hükümetini caydirici, sehit kanlarinin intikamini alacak sekilde cevap verecektir." denildi.

- "Düsmana isledigi suçlarin bedeli ödetilecek"

FHKC, "Bu katliam dikkatlerden kaçmayacak ve halk hareketleri düsmana isledigi suçlarin bedelini ödetecektir." açiklamasinda bulundu.

FDHKC'den yapilan açiklamada ise, "Üç gencin öldürülmesine, isgalcilerin Cenin, Cenin Mülteci Kampi, Nablus ve diger yerlerdeki katliamlarina yanit, direnisle, isgalle çatismayi ve yüzlesmeyi sürdürerek olur." ifadelerine yer verdi.

Filistin resmi ajansi WAFA'nin görgü taniklarina dayandirdigi haberine göre, Israil askerleri, Cenin kentine bagli Caba beldesine baskin düzenlemisti.

Çatilara keskin nisancilarin yerlestirildigi baskinda Israil güçleri, Caba beldesi yakinlarindaki El-Favvara bölgesinde içinde üç gencin bulundugu araca ates açmisti.

Filistin Saglik Bakanligindan yapilan açiklamada Israil askerlerinin Caba beldesi yakinlarinda açtigi ates sonucu 20'li yaslardaki 3 Filistinlinin hayatini kaybettigi belirtilmisti.

Baskinda ayrica evi kusatilan bir Filistinli gözaltina alindi. Israil güçleri ile Filistinliler arasinda arbede yasanmisti.

Öte yandan Cenin'in yakinlarindaki El-Yamun beldesinde de Israil askerlerinin açtigi ates sonucu bir Filistinli basindan yaralanmisti.