ABD Disisleri Bakani Blinken, Sahel ülkelerine isbirligini gelistirme çagrisi yaptiBüsranur Koca

ABD Disisleri Bakani Blinken, Sahel ülkelerine isbirligini gelistirme çagrisi yaptiBüsranur Koca

ANKARA (AA) - ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Suudi Arabistan ziyaretinde, Sahel bölgesi ve Bati Afrika'daki ülkelerle ortakligi gelistirmek istediklerini söyledi.

Resmi ziyaret için bulundugu Suudi Arabistan'da düzenlenen "Sahel'de Çok Taraflilik" toplantisina katilan Blinken, toplanti öncesi basina açiklamalarda bulundu.

Sahel'deki ve Bati Afrika'nin kiyi seridindeki "terör ve güvenlik" sorununu görüsmek üzere bir araya geldiklerini belirten Blinken, ABD'nin, ortakligin yani sira Afrika ve bölgesel güvenligi desteklemek için gösterilen liderlik ve yapilan fedakarliklara deger verdigini ifade etti.

Blinken, ülkeleri, çatismalari çözme, terörle mücadele faaliyetleri, insani yardimlarin kolaylastirilmasi, mültecilere ev sahipligi ve ekonomik alandaki liderlikleri dolayisiyla takdir ettigini dile getirerek, "Bugün, güvenlik isbirligi ve yönetim, iklim, saglik, egitim, gida konularinda ortak uygulamalari ve öncelikleri tartisirken, bu yakin ortakligi gelistirmeye devam edecegimiz bir görüsme yapabilmeyi umuyorum." dedi.