Los Angeles'ta kontrolden çikan "evsizler krizine" 1,3 milyar dolarlik çözüm önerisiMehmet Alaca

Los Angeles'ta kontrolden çikan "evsizler krizine" 1,3 milyar dolarlik çözüm önerisiMehmet Alaca

LOS ANGELES (AA) - ABD'de Los Angeles Belediye Baskani Karen Bass, sehirde kontrolden çikan "evsizler krizine" çözüm üretmek amaciyla barinma ve tedavi programlari için gelecek yil 1,3 milyar dolar harcama yapilmasi önerisinde bulundu.

Eski Kongre üyesi Bass, Belediye Meclisine sehirdeki durumla ilgili yillik konusmasinda, evsizlere yönelik "rekor seviyede" bütçe önerisinde bulundu.

Bass, gelecek yilin bütçesinde sehirde kontrolden çikan "evsizler krizine" çözüm olabilecek barinma ve tedavi programlari için 1,3 milyar dolar harcanmasini tavsiye edecegini, bütçeye evsizlerin madde bagimliligi tedavileri için fonlarin da dahil edilecegini söyledi.

Ayrica, eyalet Valisi Gavin Newsom, sehre 500 geçici konut teslim etme taahhüdünde bulunurken, Joe Biden yönetiminin evsizler için hazirlanan programlara 200 milyon dolardan fazla para gönderdigini bildirdi.

- Sehirde 40 binden fazla evsiz var

Sehirde yillardir evsizler için olusturulan programlara ciddi harcamalar yapiliyor.

Eski Belediye Baskani Eric Garcetti, 2021'de evsizler için yaklasik 1 milyar dolarlik harcama içeren bütçe imzalamis ancak evsiz nüfusu artmaya devam etmisti.

Sehir genelinde 40 binden fazla olan evsizlerin yarisi uyusturucu veya alkol bagimliligi ile mücadele ediyor.

Sehirde günde ortalama 5 evsizin hayatini kaybettigi belirtiliyor.