Ünlüler, kamu ve medya kuruluslari Twitter'a "mavi tik" için ödeme yapmayi reddediyorNuri Aydin

Ünlüler, kamu ve medya kuruluslari Twitter'a "mavi tik" için ödeme yapmayi reddediyorNuri Aydin

ISTANBUL (AA) - Beyaz Saray'in aralarinda bulundugu çok sayida kamu ve medya kurulusuyla milyonlarca takipçisi bulunan ünlü isimler, Twitter'in "mavi tik" uygulamasi için ödeme yapmayi kabul etmiyor.

Mavi tik, kullanicilara daha uzun metinler yazip yüksek çözünürlüklü videolar paylasabilmenin yani sira gönderileri yeniden düzenleme gibi bazi imkanlar taniyor.

Elon Musk'in Twitter'i devralmasinin ardindan sosyal medya platformu daha önce ücretsiz verilen "mavi tik" için aylik ödeme talep ederken, aralarinda Beyaz Saray'in da oldugu çok sayida kamu ve medya kurulusuyla taninmis kisi Twitter'a ödeme yapmaya yanasmiyor.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) oyuncularindan LeBron James de "mavi tik" için ödeme yapmayacagi için bu özelligin yakinda hesabindan kaldirilabilecegini kaydetti.

ABD futbol ligi oyuncularindan Michael Thomas da "artik mavi tik istemedigini" açikladi.

ABD'li oyuncu Jack Black, "Açikçasi, mavi tik nedeniyle biraz mahcubum. Belli olmamasi daha iyi olur. Kesinlikle bunun için ödeme yapmayacagim." paylasiminda bulundu.

Kanadali oyuncu William Shatner da ödeme yapmayi reddedenlere katilirken, "Hey Musk, ödeme yapmayinca mavi tikin gitmesi de ne oluyor? 15 yildir burada nüktedan düsünceler için zamanimi harciyorum. Simdi bana bedavaya verdiginiz sey için para mi istiyorsunuz?" elestirisinde bulundu.

ABD'li sarkici ve oyuncu Dionne Warwick, "mavi tik"e ödeme yapmak yerine o parayla fazladan kahve alacagini belirtti.

CNN'de çalisan gazeteci Larry Madowo, yaptigi paylasimda "Ne benim ne de CNN'in Twitter'a mavi tik için ödeme yapmak gibi bir plani var. Twitter, 12 yillik onayli hesabimin mavi tikinin yakinda gidecegini belirtiyor. Herhangi biri benim adima hesap açip 8 dolara onaylattirabilecek. Nesi kötü olabilir ki?" degerlendirmesinde bulundu.

Twitter'a ödeme yapmaya yanasmayan medya kuruluslari arasinda The New York Times, Los Angeles Times, The Washington Post, BuzzFeed, POLITICO ve Vox gibi bilinen çok sayida gazete ve haber siteleri de bulunuyor.

Sosyal medya platformu Twitter, yeni "mavi tik" uygulamasinin sirketlere aylik maliyetinin 1000 dolari bulacagi ifade ediliyor.