Dokuz Eylül Üniversitesi Malatya Hatira Ormani'nda ilk fidanlar toprakla bulustuAbdullah Özkul,Göksel Cüneyt Igde

Dokuz Eylül Üniversitesi Malatya Hatira Ormani'nda ilk fidanlar toprakla bulustuAbdullah Özkul,Göksel Cüneyt Igde

MALATYA (AA) - Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerin yikima neden oldugu Malatya'da, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) adina olusturulacak hatira ormanina ilk fidanlar dikildi.

Ordüzü Mevkisi'ndeki hatira ormani sahasindaki fidan dikim etkinligine, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Elazig Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner ile DEÜ'den bir grup ögrenci katildi.

Nükhet Hotar, AA muhabirine, üniversite olarak "Asrin Felaketinde Asrin Dayanismasi" adini verdikleri bir kampanya baslattiklarini, yaklasik 65 bin ögrencisi bulunan üniversitenin tüm imkanlarini depremzedeler için seferber ettigini söyledi.

Malatya'da, Tarim ve Orman Bakanliginin destegiyle hatira ormani olusturacaklarini belirten Hotar, söyle konustu:

"Üniversitemizin her bir ferdi adina bir fidan dikmek istiyoruz. Bugün ilk fidanimizi dikecegiz ve 65 bini tamamlayacagiz. Bu fidanlar ülkemizin akcigerleri olarak havayi temizlemeye, yagmuru yagdirmaya, erozyonu engellemeye vesile olacak. Bu umutla biz de bir katki vermek istedik. Kalici olarak iz birakmak adina Dokuz Eylül Üniversitesi Malatya Hatira Ormani'ni hep beraber olusturuyoruz."

Hotar, desteklerinden dolayi Elazig Orman Bölge Müdürü Çetiner'e tesekkür etti.

Muhammet Salih Çetiner, depremzedelere verdigi destekler dolayisiyla Prof. Dr. Hotar'a tesekkür etti.

Çetiner, "Dokuz Eylül Üniversitesinin 65 bin ögrencisi için bölgemizde fidan dikecegiz. Artik Dokuz Eylül Üniversitesinin ögrencilerinin deprem bölgesi Malatya'da bir dikili agaci var. Dikecegimiz fidanlar Türkiye Yüzyili'na, gelecege nefes olacak." ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Hotar, Çetiner ve ögrenciler sembolik olarak 65 fidani toprakla bulusturdu ve can suyu verdi.