90 yasindaki Cavit Debreli terziligini huzurevinde de sürdürüyorGökhan Zobar

90 yasindaki Cavit Debreli terziligini huzurevinde de sürdürüyorGökhan Zobar

EDIRNE (AA) - Edirne Huzurevinde kalan 90 yasindaki Cavit Debreli, ömrünü adadigi terzilik meslegine huzurevindeki atölyede devam ediyor.

Uzunköprü ilçesinde çirak olarak basladigi terzilik mesleginde ustalasan Debreli, açtigi dükkaninda 30 yildan fazla çalisti.

Emekli olduktan sonra bir süre mesleginden uzak kalan Debreli, 12 yil önce yerlestigi huzurevinde bos zamanlarini terzihanede geçirmeye basladi.

Cavit Debreli, AA muhabirine, çirak olarak basladigi terziligi uzun yillar yaptigini söyledi.

Huzurevi sakinlerinin terzilik islerini yapan Debreli, hem meslegini yaptigini hem de zinde kaldigini dile getirdi.

Meslegini sürdürmenin mutlulugunu yasadigini anlatan Debreli, "Namazimi kilip, kahvalti yaptiktan sonra buraya geliyorum. Atölyede arkadaslarimin islerini hallediyorum. Zamanimi güzel degerlendiriyorum. Arkadaslarin kiyafetlerindeki tadilatlari yapiyorum." dedi.

Edirne Huzurevi Müdürü Ibrahim Irmak da huzurevi sakinlerinin bos zamanlarini iyi degerlendirmeleri için çalismalar yaptiklarini dile getirdi.

Debreli'nin ilerleyen yasina ragmen mesleginden kopmadigini belirten Irmak, "Uzun yillar terzilik yapan Cavit amcamiz terzihanede huzurevi sakinlerinin küçük islerini gönüllü olarak hallediyor. Hiçbir beklentisi yok, bir dua almak onun gönlünü hos ediyor." diye konustu.