30. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali basladiOktay Özden

30. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali basladiOktay Özden

ANTALYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanligi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügünce düzenlenen 30. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali, "Aida" operasi ile basladi.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçeklestirilen festivalin açilis programinda, Ankara ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri tarafindan Giuseppe Verdi'nin Romali komutan Radames ile tutsak Habes Prensesi Aida'nin imkansiz askini anlatan 3 perdelik "Aida" operasi sahnelendi.

Operayi, Antalya Vali Yardimcisi Suat Seyitoglu, Serik Kaymakami Cemal Sahin, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ile sanatseverler izledi.

Ünlü Italya orkestra sefi Fabrizio Maria Carminati yönetiminde sahnelenen ve solistlere Sef Mahir Seyrek yönetiminde Antalya ve Ankara Devlet Opera Balesi korolarinin eslik ettigi eserde, dekor tasarimi Özgür Usta, kostüm tasarimi Gürcan Kubilay, koreografi Sergei Terechenko, isik tasarimi Giovanni Pirandello imzasini tasiyor. Tarih arastirmalarinin Ravivaddhana Monipong Sisowath'in yaptigi eserin, rejisörlügünü Vincenzo Grisostomi Travaglini üstleniyor.

Dünyaca ünlü yabanci solistler katilacagi Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde bu yil iki opera, iki klasik bale ve bir konser sanatseverlerin begenisine sunulacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügünün sahnelere tasidigi büyük prodüksiyonlarindan biri olan "Tosca" operasi, 8 Eylül Cuma saat 21.00'de sanatseverlerle bulusacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi, 13 ve 14 Eylül'de, Çaykovski'nin besteledigi "Kugu Gölü" balesini sahneye tasiyacak. Festival kapsaminda, Istanbul Devlet Opera ve Balesi 17 Eylül'de "La Bayadere" balesini sanatseverlerin begenisine sunacak.

Festival, 21 Eylül'de orkestra sefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrasi esliginde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçilarinin seslendirecegi "Gala Konser" ile kapanis yapacak.