13. Tarim Orman ve Insan Fotograf Yarismasi ödül töreniEnes Duran,Ahmet Sertan Usul- Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli: - "13 yilda yarismaya 7 bin 938 katilimci, toplam 35 bin 415 eserle basvuru yapmis" - "Gençlerimizin dinamizmine, enerjisine ve yetenegine bütün sektörlerin ihtiyaci var ama tarim sektörünün daha çok ihtiyaci var"

13. Tarim Orman ve Insan Fotograf Yarismasi ödül töreniEnes Duran,Ahmet Sertan Usul- Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli:
- "13 yilda yarismaya 7 bin 938 katilimci, toplam 35 bin 415 eserle basvuru yapmis"
- "Gençlerimizin dinamizmine, enerjisine ve yetenegine bütün sektörlerin ihtiyaci var ama tarim sektörünün daha çok ihtiyaci var"

ANKARA (AA) - Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Tarim Orman ve Insan Fotograf Yarismasi'na 13 yilda 7 bin 938 katilimcinin toplam 35 bin 415 eserle basvurdugunu söyledi.

Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi Ada Ankara yerleskesinde düzenlenen 13. Tarim ve Orman Insan Fotograf Yarismasi'nin ödül törenine, Tarim ve Orman Bakani Yumakli ile Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy katildi.

Yumakli, açilista yaptigi konusmada, bu yilki yarismayi, tarimsal üretimin önemini vurgulamak için "Sen üret yeter" sloganiyla düzenlediklerini, amaçlarinin Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. yüzyilinda üretimi ve üreticiyi ön plana çikarmak oldugunu vurguladi.

Hayatin her alaniyla iç içe olan tarim ve ormanin sanattan ayri düsünülemeyecegini belirten Yumakli, söz konusu yarismayi, Anadolu'da tarimin kültürünü ölümsüzlestiren bir misyon olarak gördüklerini dile getirdi.

Yumakli, yarismanin, topragin, ormanin, suyun ve dogal kaynaklarin önemi konusunda duyarliligi arttirdigini ifade ederek, "13 yilda yarismaya 7 bin 938 katilimci, toplam 35 bin 415 eserle basvuru yapmis. Bu eserler arasindan 224 eser ödül almaya hak kazanmis ve 1599 eser de sergilenmeye deger görülmüs." diye konustu.

Yarismada yer alan eserlerin, yerli ve yabanci turistlerin de görmesini saglamak adina Istanbul, Antalya, Izmir ve Ankara'daki havalimanlarinda sergilenecegi bilgisini veren Yumakli, sunlari kaydetti:

"Gençlere bir müjde vermek istiyorum. Bakanlik olarak 13 yillik fotograf yarismasi tecrübesinin ardindan yeni bir sanatsal etkinligi hayata geçirmeyi planliyoruz. Bu yil içerisinde duyurusunu yapmayi planladigimiz kisa film yarismasi ile dijital çagda Bakanligimizi TEKNOFEST gençligiyle tekrar bulusturacagiz. Gençlerimizi simdiden buna hazirlanmaya davet ediyorum. Sadece bu ilgiler sanatsal alanda kalmasin. Gençlerimizin dinamizmine, enerjisine ve yetenegine bütün sektörlerin ihtiyaci var ama tarim sektörünün daha çok ihtiyaci var."

- "Dünya nüfusunun 4'te 3'ü kurakliktan etkilenecek"

Bakan Ersoy da tarim, gida ve ormanin her geçen gün daha da önemli hale geldigine dikkati çekerek, Türkiye'nin, gida güvenligine yönelik birçok önlem aldigini ve tahil yollarinin güvenligi için önemli siyasi adimlar attigini hatirlatti.

Birlesmis Milletler 2022 Sürdürülebilir Kalkinma Raporu'nda iklim degisikligi nedeniyle 2050'ye kadar dünya nüfusunun 4'te 3'ünün kurakliktan etkileneceginin belirtildigine isaret eden Ersoy, Tarim ve Orman Bakanliginca bu konulara dikkat çeken bir fotograf yarismasinin düzenlenmesinin önemini vurguladi.

Bakan Ersoy, yarismanin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür ederek basta dereceye girenler olmak üzere tüm katilimcilari tebrik etti.

Yarismada, genel kategoride 1'incilik ödülünü Ekrem Sahin, 2'ncilik ödülünü AA foto muhabiri Mahmut Serdar Alakus, Tarim ve Orman Bakani özel ödülünü ise Mehmet Aslan aldi. Törende ayrica, Çiftçi-Üretici kategorisinde Yücel Albayrak, "Sen üret yeter" tema kategorisinde Gazi Aydin, Ögrenci kategorisinde Ismail Serhat Sahin, DenizBank çalisanlari kategorisinde Meral Kaya, Tarim ve Orman Bakanligi çalisanlari kategorisinde de Erdogan Karacabey ödül almaya hak kazandi.

Yumakli ve Ersoy, ödül takdiminin ardindan fotograflarin sergilendigi alani gezdi.