Qua Granite'den 100 milyon liralik kira sertifikasi ihraciErgin Garip- QUA Granite Yönetim Kurulu Baskani Ali Ercan: - "Kaynak çesitliligini saglamak, bu yil da önemli hedeflerimiz arasinda yer aliyor. Bu nedenle, kira sertifikasi ihraçlarimizin da artarak devam etmesini bekliyoruz"

Qua Granite'den 100 milyon liralik kira sertifikasi ihraciErgin Garip- QUA Granite Yönetim Kurulu Baskani Ali Ercan:
- "Kaynak çesitliligini saglamak, bu yil da önemli hedeflerimiz arasinda yer aliyor. Bu nedenle, kira sertifikasi ihraçlarimizin da artarak devam etmesini bekliyoruz"

ISTANBUL (AA) - Qua Granite, 100 milyon TL tutarli ve 180 gün vadeli ilk kira sertifikasi ihraci islemini basariyla tamamladi.

Qua Granite açiklamasina göre, nitelikli teknik granit üretim ve ihracatinda önemli bir pay edinen Qua Granite, ilk kira sertifikasi ihracini Türkiye’nin ilk katilim bankasi olan Albaraka Türk Katilim Bankasi’nin üçüncü taraf kira sertifikasi ihraçlarina aracilik etmek için kurdugu istiraki Deger Varlik Kiralama AS araciligi ile tamamladi.

180 gün vade ile çikilan ihraca, yaklasik otuz farkli yatirimcidan, beklenenin 2 katindan fazla talep geldi. Bu islem ile bilançosundaki kaynak çesitliligini arttiran Qua Granite, yükümlülüklerinin de vadesini uzatmis oldu.

- "Ilk defa hayata geçirdigimiz kira sertifikasi ihracinin devamini bekliyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen QUA Granite Yönetim Kurulu Baskani Ali Ercan, yenilikçi teknolojilerle, yurt içi ve yurt disinda kaliteli ürün ve iyi hizmet anlayisiyla sektördeki pazar paylarini her geçen gün artirma vizyonu ile faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu kapsamda sermaye piyasalarinin gelisimine önem veriyor, farkli ürünleri kullanmaya gayret ediyoruz. 100 milyon TL tutarli kira sertifikasi ihraciyla ilk defa bir faizsiz sermaye piyasasi ürününü denemis olduk ve ihracimiza yogun bir talep aldik. Piyasanin Qua Granite’e göstermis oldugu teveccühten oldukça memnunuz. Kaynak çesitliligini saglamak, bu yil da önemli hedeflerimiz arasinda yer aliyor. Bu nedenle, kira sertifikasi ihraçlarimizin da artarak devam etmesini bekliyoruz."