AKO Jant, kurulusundan bu yana 1 milyonu askin jant ihraç ettiTolga Yanik- AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan: - "Yillik ortalama 380 bin adetlik ihracat gerçeklestiren AKO Jant'in kurulusundan bu yana ulastigimiz 1 milyonu askin adetlik ticari araç jant ihracati, Türkiye'nin bu alandaki gücünü ispatlar nitelikte"

AKO Jant, kurulusundan bu yana 1 milyonu askin jant ihraç ettiTolga Yanik- AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan:
- "Yillik ortalama 380 bin adetlik ihracat gerçeklestiren AKO Jant'in kurulusundan bu yana ulastigimiz 1 milyonu askin adetlik ticari araç jant ihracati, Türkiye'nin bu alandaki gücünü ispatlar nitelikte"

ISTANBUL (AA) - Ticari ve askeri araçlar için jant üretiminde yurt içinde ve global pazarda büyümeyi sürdüren AKO Jant, kurulusundan bu yana toplamda 1 milyon adedin üzerinde araç janti ihraç etti.

Sirket açiklamasina göre, AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren AKO Jant, yapilan yatirimlarla ihracatta büyümesini sürdürüyor.

Geçen yillarda gerçeklestirdigi 10 milyon dolari askin üretim yatiriminin ardindan yillik 1 milyon jant üretme kapasitesine sahip olan AKO Jant, hafif ticari, agir vasita, zirai araç ve askeri araçlar için ürettigi jantlari dünyanin 40'tan fazla ülkesine ihraç ediyor. AKO Jant'in kurulusundan bugüne yapilan ticari araç jantlari alanindaki ihracat adedi ise 1 milyon adedi asti.

Amerika'dan Rusya'ya, Avusturya'dan Misir'a kadar 43 ülkeye ihracati bulunan AKO Jant'in yillik ortalama ihracati ise 380 bin adedi buldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, AKO Jant'in ürettigi ürünlerin basta Amerika, Almanya ve Avusturya olmak üzere 43 ülkeye ulastigini belirtti.

Yillik ortalama 380 bin adetlik ihracat gerçeklestiren AKO Jant'in kurulusundan bu yana ulastigi 1 milyonu askin adetlik ticari araç jant ihracatinin, Türkiye'nin bu alandaki gücünü ispatlar nitelikte oldugunu aktaran Özcan, sunlari kaydetti:

"Türkiye, global arenada jant konusunda aranan ülke haline geldi. Bunda yerli sermaye gücüyle yapilan üretimin çok büyük katkisi bulunuyor. AKO Grup olarak temel önceligimiz, organizasyonel ve endüstriyel ve marka yatirimlariyla ülke ekonomisine daha nitelikli ve sürdürülebilir katki saglamak. Bu anlamda büyümemizi Türkiye'ye katki yaparak sürdürmek bizlere gurur veriyor.

Yüksek teknolojili ve kaliteli üretimler yurt disinda her zaman satis potansiyeli buluyor. Burada AKO Jant olarak farkimiz, müsterilerin yeni ürün taleplerine tasarim ve ürün gelistirme imkânlarimizla hizla yanit verebilmemiz. Önde gelen lastik üreticileri ile yapmis oldugumuz anlasmalar da büyüme hizimiza önemli ölçüde katki sagliyor."

Yüksek teknolojili, kaliteli üretim ve müsterilerin yeni ürün taleplerine, tasarim ve ürün gelistirme olanaklariyla hizli yanit verebilen AKO Jant, önde gelen lastik üreticileri ile yapmis oldugu anlasmalarin da olumlu katkisiyla kisa sürede güçlü bir büyüme ivmesi yakaladi. Kalite süreç yönetimi, izlenebilirlik, inovasyon ve otomasyon alanlarinda basarili performansiyla Ako Jant, IVECO'nun resmi jant tedarikçisi oldu. Iki ayri ürün grubu için farkli ebatlarda jant tedariki yapacak olan AKO Jant, is birliginin ilk yilinda 20 bin, ikinci yilinda ise 40 bin adet ürünün teslimatini gerçeklestirecek.