Metro Türkiye, depremin yaralarini kadin üreticiler ve seflerle sarmaya devam ediyorMehmet Kadir Kilinç- Metro Türkiye Üst Yöneticisi Sinem Türüng: - "Amacimiz bu alimlari sürdürülebilir hale getirerek daha çok çiftçimize ulasmak ve böylece bölgeye sürekli bir destek saglamak"

Metro Türkiye, depremin yaralarini kadin üreticiler ve seflerle sarmaya devam ediyorMehmet Kadir Kilinç- Metro Türkiye Üst Yöneticisi Sinem Türüng:
- "Amacimiz bu alimlari sürdürülebilir hale getirerek daha çok çiftçimize ulasmak ve böylece bölgeye sürekli bir destek saglamak"

ISTANBUL (AA) - Metro Türkiye, yetistirdikleri ürünleri tarlada ya da dalinda hasat edilmeyi bekleyen üreticiler için hem ekipman hem de alim desteginde bulunuyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, bugüne kadar deprem bölgesindeki üreticilerden yaklasik 200 ton ürün alimi yapan Metro Türkiye, bu ürünleri Mersin'den Kadin Kooperatifi ve Zahide Ana Kadin Kooperatifi üzerinden alarak hem kooperatiflesmeyi hem de kadinlarin istihdamina katilimi destekliyor.

Bölgeye destek olmak amaciyla düzenlenen dayanisma organizasyonlarinda da yer alan Metro Türkiye, 8 Mart Kadinlar Günü’nde Türk Kadin Girisimciler Dernegi (KAGIDER) is birligi ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliginde gerçeklestirilen dayanisma yemegine ürün tedariki gerçeklestirdi. Metro Türkiye, deprem bölgesine yönelik çalismalarin sürdürülebilir olmasini hedefliyor.

- Kadin Kooperatifleri ile güçlü is birligi

Açiklamada görüslerine yer verilen Metro Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Sinem Türüng, depremler nedeniyle büyük bir mücadele veren üreticilere her konuda destek olmak amaciyla ilk günden bu yana çalistiklarini, bugüne kadar bölgede hasat edilmesi gereken yaklasik 200 ton Arsuz limonu, Hatay beyaz balkabagi, Hatay Kirikhan havucu ve marul gibi bölgede yetisen yesillikleri alip magazalarina tasidiklarini belirtti.

Pesin olarak gerçeklestirdikleri ödemelerle zor günlerinde üreticileri biraz olsun rahatlatmak istediklerini aktaran Türüng, "Her gün yeni ürünlerle ilgili bilgiler aliyoruz. Amacimiz bu alimlari sürdürülebilir hale getirerek daha çok çiftçimize ulasmak ve böylece bölgeye sürekli bir destek saglamak. Bu konuda kooperatifiler, üreticiler ile aramizda köprü kuruyor. Kooperatifler araciligi ile bölgeyi yakindan takip ederek yeni ürün alimlarimizi gerçeklestiriyoruz. Bunlarin kadin kooperatifi olmasi ise bu dönemde oldukça önemli." ifadelerini kullandi.

Türüng, Metro Türkiye olarak her zaman kooperatiflesmeyi destekleyen bir kurum olduklarina dikkati çekerek, "Gururla söylemek isterim ki is birligi yaptigimiz ve kalkinmasina destek verdigimiz yerel üreticiler arasinda birçok kadin kooperatifi bulunuyor. Üreten, çalisan ve kazanan kadinlarimiz sadece ekonomik açidan degil sosyal ve kültürel açidan da dönüsümlere kapi açiyor. Iste bu nedenle basta çalisma ortami olmak üzere hayatin her alaninda esitlik sart. Toplumsal refah düzeyini artiran esitligin saglanabilmesi için Metro Türkiye olarak biz, üreticiden raflara ve yeme içme sektörüne uzanan tüm gastronomi ekosisteminde etkin adimlar atiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

- Dayanisma yemegine destek

Verilen bilgiye göre, Metro Türkiye, 8 Mart Kadinlar Günü’nde kadin dayanismasinin güzel bir örnegi olarak Türk Kadin Girisimciler Dernegi (KAGIDER) is birligi ile Hodan ve FoodinLife ev sahipliginde gerçeklestirilen dayanisma yemeginin ürün tedarikini gerçeklestirdi. Bu özel dayanisma yemegine ülkemizin önde gelen kadin sefleri, Metro Türkiye’nin bölgeden temin ettigi Hatay Beyaz Balkabagi ve Arsuz Limonu gibi yerel ürünleri de kullanarak hazirladiklari özel course tabaklarla katkida bulundu.

6 degerli kadin sefimiz Aylin Yazicioglu, Çigdem Alagök, Çigdem Seferoglu, Suna Hakyemez, Yaren Çarpar ve Yesim Erol tarafindan hazirlanan Antakya mutfagina ait yemeklerin satisindan elde edilen tüm gelir bölgedeki kadin girisimcileri desteklemek amaciyla kullanilacak.