Malatya'da depremzedelere gezici klinikle agiz ve dis sagligi hizmeti Tahir Turan Eroglu,Kadir Yildiz

Malatya'da depremzedelere gezici klinikle agiz ve dis sagligi hizmeti  Tahir Turan Eroglu,Kadir Yildiz

MALATYA (AA) - Malatya'da çadir kentlerde görev yapan agiz ve dis sagligi gezici tarama araçlari, afetzedelerin ertelenemeyen agiz ve dis bakimi ihtiyaçlarini karsilamak için görev yapiyor.

Malatya Saglik Müdürlügünce tahsis edilen, temel ve koruyucu düzeyde dis sagligi hizmeti verilen araçlarda, afetzedelere dis firçasi ve macun dagitilarak dis sagligi egitimi de veriliyor.

Türkseker Seker Fabrikasi sahasinda hizmet veren gezici tarama aracinda görev yapan Dis Hekimi Ziad Alsirafialnajar, AA muhabirine depremzedelere ilaç, dis firçasi ve dis macunu dagittiklarini, dis kaplamasi düsenlere yardimci olduklarini, dis çekimi, pansuman ve çocuklara flor uygulamasi gibi islemler yaptiklarini, kendilerini asan durumlarda ise hastalari hastaneler ya da özel polikliniklere yönlendirdiklerini dile getirdi.

Dis bakiminin bu dönemde zor ama ihmal edilmemesi gerektigini savunan Alsirafialnajar, günde ortalama 15 hastaya müdahale ettiklerini kaydetti.

Alsirafialnajar, söyle konustu:

"Agiz ve dis sagligi, bakimi yapilmasi gereken bir sey, ertelenemez. Bakim olmazsa çürükler artar, dis eti iltihaplanir, daha büyük sorunlara yol açar. Biz de elimizden geleni yapiyoruz. Depremden sonra dis hekimi degil de normal pratisyen hekim gibi saglik çadirinda görevlendirildim. Saglik müdürlügünden mobil araç talep edince sag olsun temin ettiler. Çok önemli bir hizmet, ertelenmeyecek, çünkü insanlar nereye gidecek? Sehir içinde poliklinikler, muayenehaneler çogu kapali durumda. O yüzden burada bulunmamiz çok faydali."