Içisleri Bakani Soylu, Sisli'de konustu:Hikmet Faruk Baser- "14 Mayis'ta seçim bitmedi, sizleri tekrar 28 Mayis günü sandiga bekliyoruz. Esinizden, dostunuzdan sandiga gitmeme kararinda olan veya gerek görmeyen olursa lütfen onlari da tesvik edin. Oy vermeye ayiracagimiz yarim saat, 100 yillik gelecegimizi belirleyecektir, lütfen bunu riske atmayalim"- "14 Mayis'ta millet istikrarini korumaya almistir. Eskiye dönüs tablosu seçmeni ürkütmüstür ve millet istikrarini koruma adina kiyama durmustur.

Içisleri Bakani Soylu, Sisli'de konustu:Hikmet Faruk Baser- "14 Mayis'ta seçim bitmedi, sizleri tekrar 28 Mayis günü sandiga bekliyoruz. Esinizden, dostunuzdan sandiga gitmeme kararinda olan veya gerek görmeyen olursa lütfen onlari da tesvik edin. Oy vermeye ayiracagimiz yarim saat, 100 yillik gelecegimizi belirleyecektir, lütfen bunu riske atmayalim"- "14 Mayis'ta millet istikrarini korumaya almistir. Eskiye dönüs tablosu seçmeni ürkütmüstür ve millet istikrarini koruma adina kiyama durmustur.

ISTANBUL (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 14 Mayis'ta seçimin bitmedigini, seçmenleri tekrar 28 Mayis'ta sandiga beklediklerini belirterek, "Esinizden, dostunuzdan sandiga gitmeme kararinda olan veya gerek görmeyen olursa lütfen onlari da tesvik edin. Oy vermeye ayiracagimiz yarim saat, 100 yillik gelecegimizi belirleyecektir, lütfen bunu riske atmayalim." dedi.

Bakan Soylu, Osmanbey tekstilcileri ve Sisli'deki is insanlariyla bir araya geldigi toplantida, 14 Mayis seçimlerinde milletin bir irade ortaya koydugunu söyledi.

Bu dönemde Türkiye'nin çok gergin bir seçim geçirecegi beklentisi oldugunu, bunun için de hazirliklarin yapildigini belirten Soylu, "Yani DHKP/C'den, MLKP'ye kadar, PKK'nin birtakim unsurlarina kadar her türlü hazirliklari yaptilar Türkiye'yi germek ve Türkiye'de birtakim olaylar yapabilmek için. Biz bunlari adim adim takip ettik ve izledik. Ama halk ferasetiyle öyle bir seçim sonucu olusturdu ki onlarin da yapasi geldikleri, yapabilecekleri, yapmayi tasarladiklari ve planladiklari o olaylarin hiçbirisi gerçeklesmedi." diye konustu.

Bakan Soylu, 14 Mayis'ta Türkiye'nin bir seçim degil, bir seçim senligi yasadigini dile getirerek, sözlerine söyle devam etti:

"Türkiye bir seçim degil, bir demokrasi senligi yasadi. Herkes gitti, oyunu kullandi, aksamleyin de herkes neticelerini takip etti. Ortaya kullandigi gibi bir netice çikti. Simdi millet gönül rahatligiyla ikinci tercihini kullanacak, Türkiye ilk defa ikinci tura gidecek. Ben 28 Mayis'ta yapilacak turun da bütün dünyaya ve özellikle bizi hem demokrasi açigi açisindan hem de hukuk açigi açisindan elestiren Avrupa'ya da ve Bati'ya da çok ciddi bir mesaj oldugunu söylemek istiyorum. Milletimizin çok ciddi bir karsilik verdigini ve onlarin tabiriyle söylüyorum, bunun Türkiye'nin son yillarda elde ettigi en güçlü yumusak güç politikasi oldugunu bir kez daha altini çizerek söylemek istiyorum.

Bu seçim sonuçlarindan sonra önümüzdeki 5 yil, ihracat yaptigimiz ülkelerin Avrupa basta olmak üzere diger merkezlerin her birinin size karsi bakislari, yaklasimlari yani isinizi iyi yaptiginizdan dolayi elbette ki su ana kadar herhangi bir farkli bakislari söz konusu degildir ama zihinlerinin arkasinda Türkiye'yi kendi yaftaladiklari, haksiz olarak Türkiye'ye bir yafta ürettikleri o demokrasi açigi ve o hukuk açigi konusunda artik söz söyleyemeyecek konuma geleceklerini hep beraber görecegiz.

Türkiye, önümüzdeki süreçte açmak istedigi yollari daha güçlü bir sekilde açacak. Bu, Türkiye'ye bariyer kurmak isteyenlere o gücü ve takati vermeyecek. Türkiye gerek turizm açisindan, gerek uluslararasi dogrudan yatirimci olarak, önümüzdeki 5 yili çok verimli bir 5 yil olarak degerlendirecek."

- "Türkiye Yüzyili'na hep birlikte güçlü bir baslangiç yapacagiz"

Türkiye'de 6 gün sonra birtakim tartismalarin, birtakim gündemlerin sona erecegini dile getiren Soylu, önümüzdeki pazartesi günü herkesin tekrar isine bakacagini ifade etti.

Bakan Soylu, demokrasi kurallari ve hukuk içerisinde bir seçimin oldugunu aktararak, "Cumhurbaskani belirlenecek, ardindan bir hafta içerisinde hükümet belirlenecek. Sonrasinda hem bakanliklarin çalismalari, hem de Meclis çalismalari baslayacak. Insallah Türkiye Yüzyili'na hep birlikte güçlü bir baslangiç yapacagiz." dedi.

- "14 Mayis'ta parlamenter sistem tartismalari, koalisyon dönemi tartismalari bitmistir"

Türkiye'de artik koalisyonun ve koalisyon pazarliklarinin olmayacaginin, Türkiye'nin artik tikanmayacaginin altini çizen Soylu, 21 yildir bunun böyle oldugunu dile getirdi.

Bakan Soylu, Millet Ittifaki'nin seçimlerin ardindan parlamenter sisteme geçmek istedigini vurgulayarak, söyle konustu:

"Çünkü bunlar halka hukuki deklarasyonlardir. Biri dedi ki, 'Ben basbakan olmak istiyorum', biri dedi ki 'Ben Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'ni tamamen ortadan kaldirmak istiyorum', seçime bunun için gidiyoruz zaten. Yapacaklarinizi, ortaya koyacaklarinizi, söyleyeceklerinizi vatandasla paylasir, geldikten sonra yaparsiniz. Ama millet buna izin vermedi. Türkiye, Millet Ittifaki'nin en önemli tezlerinden birisi olan bir öneriyi 14 Mayis'ta rafa kaldirmak degil, tamamen veto etti, çöpe atti. Dedi ki 'Sen basbakan olmak istiyordun, ben sana bu basbakanlik tezkeresini vermiyorum kardesim.' Ötekisine dedi ki; 'Sen parlamenter sisteme dönmek istiyordun, biz sana bu imkani da vermiyoruz artik.' Türkiye kendi adina orada çok önemli bir karar verdi, yoluna ve yolculuguna devam ediyor."

Muhalefetin iktidara koalisyonla gelmek istedigini ifade eden Soylu, "14 Mayis'ta millet istikrarini korumaya almistir. Eskiye dönüs tablosu seçmeni ürkütmüstür ve millet istikrarini koruma adina kiyama durmustur. 14 Mayis'ta parlamenter sistem tartismalari, koalisyon dönemi tartismalari bitmistir. Insallah 28 Mayis'ta bu karar güçlü bir sekilde milletimiz tarafindan, yine milletimizin iradesiyle onaylanacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

- "14 Mayis'ta seçim bitmedi, sizleri tekrar 28 Mayis günü sandiga bekliyoruz"

Bakan Soylu, PKK'nin, FETÖ'nün ve DEAS'in patronunun Amerika oldugunu dile getirdi.

FETÖ'nün, Amerikan'in "istihbarat örgütü" oldugunu ifade eden Soylu, "Sadece bir terör örgütü falan degildir, istihbari bir örgüttür." dedi.

Türkiye'nin 28 Mayis'ta bir karar verecegini vurgulayan Soylu, "Türkiye bugüne kadar yasamadigi bir 5 yil yasayacaktir. Onun altini çizerek söylüyorum, bunu görüyorum. Türkiye'nin kapasitesini yasadigim için, dünyayi bildigim, gördügüm için. Avrupa'yi yasadigim, bildigim, gördügüm için. Imkanlari bildigimiz ve gördügümüz için." ifadesini kullandi.

Bakan Soylu, yarin gidecegi Cerablus'ta Katar'in destegiyle Türkiye'de olan Suriyeliler için 240 bin konutun temelinin atilacagini aktardi.

Türkiye'nin adimlarini elindeki imkanlarla en güzel bir sekilde atmaya çalistigini dile getiren Soylu, sözlerini söyle tamamladi:

"21 yildir bu gemiyi karaya oturtmayan Recep Tayyip Erdogan'a güvenin, bu ülkenin istikrarina ve gelecegine güvenin. 14 Mayis'ta seçim bitmedi, sizleri tekrar 28 Mayis günü sandiga bekliyoruz. Esinizden, dostunuzdan sandiga gitmeme kararinda olan veya gerek görmeyen olursa lütfen onlari da tesvik edin. Oy vermeye ayiracagimiz yarim saat, 100 yillik gelecegimizi belirleyecektir, lütfen bunu riske atmayalim."