Yemen'deki Husiler alikoyduklari 48 kisiyi ramazan ayi münasebetiyle serbest biraktiMohammed Sameai,Hacer Baser

Yemen'deki Husiler alikoyduklari 48 kisiyi ramazan ayi münasebetiyle serbest biraktiMohammed Sameai,Hacer Baser

SANA (AA) - Yemen'deki Iran destekli Husiler, baskent Sana'da alikoyduklari 48 kisiyi ramazan ayi münasebetiyle serbest biraktiklarini duyurdu.

Açiklama, Husilere bagli SABA haber ajansinda yayimlandi.

Haberde, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçlerinin yaninda savastiklari için alikonulan 48 kisinin ramazan ayi münasebetiyle serbest birakildigi ifade edildi.

Yemen hükümetinden ise konuyla ilgili herhangi bir açiklama yapilmadi.

Serbest birakilan kisilerin, 14 Nisan'da gerçeklestirilecek esir takasi listesinde bulunup bulunmadigina iliskin bilgi verilmedi.

Yemen hükümeti ile Husiler arasinda Birlesmis Milletler gözetiminde 11 Mart'ta Isviçre'de baslayan esir takasi görüsmeleri sonucunda taraflar, 20 Mart'ta aralarinda 4 gazeteci ile taninmis siyasi, askeri ve güvenlik yetkililerinin de bulundugu 887 kisinin karsilikli olarak serbest birakilmasi konusunda anlasmaya varmisti.

Anlasmanin ilk asamasinin 14 Nisan Cuma günü uygulanmaya baslayacagi, bu kapsamda ilk gün 72'si hükümet güçlerinden 250'si Husilerden olmak üzere 322 kisinin serbest birakilacagi açiklanmisti.

Serbest birakilacaklar arasinda eski Cumhurbaskani Abdurabbu Mansur Hadi'nin kardesi Nasir Mansur ve eski Savunma Bakani Mahmud es-Sabihi'nin de bulundugu belirtiliyor.