Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Adana'da müze açilisinda konustu:Mustafa Ünal Uysal- "Bu tür yapilarla sehirlerimiz büyüyor, gelisiyor, cazibe merkezi haline dönüsüyor"

Ulastirma ve Altyapi Bakani  Karaismailoglu, Adana'da müze açilisinda konustu:Mustafa Ünal Uysal- "Bu tür yapilarla sehirlerimiz büyüyor, gelisiyor, cazibe merkezi haline dönüsüyor"

ADANA (AA) - Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Adana Müze Kompleksi gibi yapilarla sehirlerin büyüyüp, gelistigini ve cazibe merkezi haline dönüstügünü söyledi.

Karaismailoglu, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve diger ilgililerin de katilimiyla düzenlenen Adana Müze Kompleksi Tarim, Sanayi ve Kent Müzesi 3. Etap Açilis Programi'nda, müzenin muhtesem bir eser oldugunu belirtti.

Müzenin açilisinda bulunmanin kendileri için onur oldugunu dile getiren Karaismailoglu, söyle konustu:

"Bu tür yapilarla sehirlerimiz büyüyor, gelisiyor, cazibe merkezi haline dönüsüyor. Adana'ya deger katacak muhtesem bir eser için bugün Adana'dayiz. Ulastirma ve Altyapi Bakanligimizin 21 yildir dünyanin mega projelerini yapan bakanligin son bakani olarak hakikaten ülkemize çok büyük deger katmis eserlerin muhtesem açilislarinda bulunuyoruz. Bugün de Adana'da yine Adana'nin degerine deger katacak, teknolojik bir köprümüzün açilisinda bulunmak için buradayiz. Sizler de biliyorsunuz biraz sonra Sayin Cumhurbaskani'mizin videokonferansla katilacagi bir törenimizle bu muhtesem eserimizi Adana'ya kazandiracagiz."

Bakan Karaismailoglu, açilisi yapilacak Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nün önemli ulasim projesi oldugunu dile getirdi.

Bu tür projelerinin önemine deginen Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Köprümüz sehrin merkez nüfusuyla özellikle sehir hastanesi, üniversiteler arasindaki baglantiyi kaliteli, konforlu ve güvenli bir sekilde saglayacak önemli bir ulasim projesi. Bu tür yatirimlar, ulastirma altyapilarinin yapilmasi, ulasim kalitesinin artirilmasi, sehrimizdeki müzelerin kültür merkezlerinin artirilmasi Adana gibi büyüyen, gelisen sehirler için olmazsa olmaz. Bu yapilarla, altyapi projeleriyle gelisen, büyüyen Adana hem sanayide hem tarimda oldugu gibi kültür ve sanatta da gelismesini devam ettirecektir."