Depremde esini kaybeden baba, iki aylik ikizleriyle teselli buluyorMenderes Özat- Kahramanmaras'ta 12 Ocak'ta ikiz bebek dünyaya getiren esini depremde kaybeden Ali Tapanç, memleketi Osmaniye'de çocuklariyla yasama tutunuyor - Biri enkaz altindan kurtarilan, digeri depremden etkilenmeyen ikiz bebeklerini bagrina basan Tapanç: - "Çocuklarima sariliyorum, yapacak baska bir seyim yok"

Depremde esini kaybeden baba, iki aylik ikizleriyle teselli buluyorMenderes Özat- Kahramanmaras'ta 12 Ocak'ta ikiz bebek dünyaya getiren esini depremde kaybeden Ali Tapanç, memleketi Osmaniye'de çocuklariyla yasama tutunuyor
- Biri enkaz altindan kurtarilan, digeri depremden etkilenmeyen ikiz bebeklerini bagrina basan Tapanç:
- "Çocuklarima sariliyorum, yapacak baska bir seyim yok"

OSMANIYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Osmaniye'den dogum için gittigi Kahramanmaras'ta 12 Ocak'ta ikiz bebek dünyaya getiren ve babasinin evinde yakalandigi depremde yasamini yitiren kadinin esi, biri enkaz altindan çikartilan bebekleriyle hayata baglandi.

Kadirli ilçesinde yasayan Ali Tapanç (27), doguma hazirlanan esi Mislina Tapanç'i (21) Kahramanmaras'ta özel bir hastaneye götürdü.

Mislina Tapanç, 12 Ocak'ta erken dogum yaparak Aras ve Asya isminde ikiz bebek dünyaya getirdi.

Anne Tapanç'in erkek bebegi Aras, dogumdan sonra hastanede kuvöze alindi.

Kiz bebegi Asya ile merkez Dulkadiroglu ilçesinde babasi Halil Ibrahim Çetinaslan'in evine giden Mislina Tapanç, burada 6 Subat'taki depreme yakalandi. Depremde kendisi, kizi, büyükbabasi ve büyükannesi yikilan binanin enkazinda kaldi. Asya bebek ile Mislina Tapanç'in büyükbabasi ve büyükannesi enkazdan kurtarildi.

Mislina Tapanç'in ise depremin ikinci gününde, binanin enkazindan cansiz bedenine ulasildi.

Tapanç'in taksi duraginda nöbetçi olan babasi Çetinaslan, Istanbul'daki esi Ali Tapanç ile hastanede tedavi gören bebek Aras, depremden etkilenmedi.

- Ikizlerini alip Kadirli'ye döndü

Baba Ali Tapanç, depremin ardindan Kahramanmaras'tan esinin cenazesi ile Asya ve Aras'i alip memleketi Kadirli ilçesine gitti.

Genç kadinin cenazesini Ilbistanli köyündeki mezarliga defneden Ali Tapanç, ikizleriyle hayata tutundu.

Türk Kizilay Kadirli Subesi gönüllüleri de bu süreçte aileyi sik sik ziyaret etti, Ali Tapanç'a ikizleri için mama, bebek bezi, temizlik ve hijyen malzemeleri ile gida paketleri desteginde bulundu.

Ilçedeki evlerinde iki aylik bebekleriyle yasamini sürdüren baba Tapanç, yakinlarinin da destegiyle çocuklarina anne ve babalik yapiyor.

- Çocuklarini yakinlarinin destegiyle büyütüyor

Ali Tapanç, AA muhabirine, deprem haberini alir almaz Kahramanmaras'a gittigini söyledi.

Esinin enkaz altinda kaldigini aktaran Tapanç, "Bagirdim, çagirdim ne yazik ki bir türlü sesimi duyuramadim. Sonra kendi çabalarimizla esime ulastim, rahmetli olmustu." dedi.

Tapanç, esinden kalan çocuklarina kol kanat gererek hayatini geçirecegini anlatarak, "Çocuklarima sariliyorum, yapacak baska bir seyim yok. Su an esimin kardesi var, babam var, annem var sag olsunlar, birlikte büyütüyoruz. Onlara kol kanat olduk. Onlar bizim her seyimiz. Esimden bize tek kalan bunlar. Bagrimiza basiyoruz. Hayat devam ediyor, devam etmek zorundayiz. Kendi çabalarimizla kendi imkanlarimizla çocuklarimizi büyütmeye çalisiyoruz."

Kizini kaybeden baba Halil Ibrahim Çetinaslan da deprem günü taksi duraginda nöbetçi oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Depremden sonra gittigimde evin yikilmis oldugunu gördüm. Içeride 4 kisi vardi kizim, annem, babam ve torunum. Bir yandan yavrumun adini bagiriyorum, bir yandan torunumu, bir yandan annemi. Insan için çok agirdi. Çevredekilerin yardimlariyla 2-3 saat içinde 3 kisiyi aldik. Rahmetli kizimi da bir gün sonra aldik. 'Mislina kizim, baban geldi kurtaracak kizim, dayan kizim.' diye çok agladim, çok bagirdim. Torunum zaten depremin ilk anindan beri agliyordu. Her seyimi ona yogunlastirdim çünkü kizimdan ilk andan beri ses gelmiyordu. En azindan diyordum hatirasini çikartayim, kizimin kopyasini alayim, yani ne bileyim mücadelenin hepsi oydu yani. Çok zordu bizim için. Bebeklerimizle avunuyoruz simdi. Allah kimseye bu acizligi yasatmasin. Çok aciz hissettim bir baba olarak. Bilmiyorum belki 'Erken varsam kurtarabilir miydim?' diye çok keskelerle yasiyorum. Keske diyoruz kolu kirilsaydi, bacagi kirilsaydi da kizim çocuklarinin yaninda olsaydi. Bana bir sey olsaydi ona bir sey olmasaydi."

Kizilay Gönüllüsü Rabia Karaer de olayi duyduklari ilk andan ailenin yanina giderek acilarini paylastiklarini, ellerinden gelen destegi onlara vermeye çalistiklarini kaydetti.